x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Solidar cu Tudor Gheorghe şi Lucia Hossu Longin: "Cei fără har pe cei cu har îi omoară/ Să–i jefuiască de un pic de har"

Solidar cu Tudor Gheorghe şi Lucia Hossu Longin: "Cei fără har pe cei cu har îi omoară/ Să–i jefuiască de un pic de har"

16 Aug 2014   •   12:17
 Solidar cu Tudor Gheorghe şi Lucia Hossu Longin: "Cei fără har pe cei cu har îi omoară/ Să–i jefuiască de un pic de har"
Un excelent editorial publicat în cotidianul Tribuna (din Sibiu), sub semnătura lui Dragoş Bako, din care semnalăm câteva fragmente de calibru.

"Cei fără har pe cei cu har îi omoară/ Să–i jefuiască de un pic de har." Mi-am amintit versurile lui Adrian Păunescu, de curând, când, de-a dreptul îngreţoşat, am asistat la linşajul mediatic deversat asupra a două personalităţi importante cu care avem şansa de a fi contemporani: maestrul Tudor Gheorghe şi realizatorul de televiziune, Lucia Hossu Longin, părintele unuia dintre cele mai bune şi importante produse de televiziune din 1989 încoace, serialul "Memorialul durerii".
Pentru că Tudor Gheorghe şi Lucia Hossu Longin îndrăznesc să aibă păreri, deoarece au crezut că sunt liberi să fie solidari cu un post de televiziune, nişte jivine propagandiste angajate într-un război purtat după dictare şi-au vărsat asupra lor veninul, cu o promptitudine suspectă.

Pe aceşti doi oameni s-au apucat nişte frustraţi, nişte mercenari să-i scuipe, scuipatul la comandă fiind preocuparea lor de căpătâi, dar una în care nici măcar nu excelează, ci o practică cu mediocritate.

Să ataci mizerabil două figuri importante, doi oameni de valoare, numai pentru că s-au solidarizat cu unii pe care stăpânii tăi îi detestă, e dovada vie a apucăturilor de mercenar. În absenţa unui discernământ primar, a unei minime urme de moralitate, inşi fără de Dumnezeu calcă în picioare valorile acestui popor, oamenii în urma cărora va rămâne ceva durabil, altceva decât nişte venin scuipat într-un gest de falsă simţire civică. În numele cui horcăie coioţii puşi în slujba adevărurilor remodelate, convenabile? Al adevărurilor falsificate, în numele decimării valorilor, atâtea câte ne-au mai rămas.

Întregul material, pe Tribuna.ro.



 

 

×