x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Stăpânii au venit în țara arendașului Băsescu

Stăpânii au venit în țara arendașului Băsescu

de Lucian Avramescu    |    16 Oct 2012   •   15:26

Stăpânii coloniei încredințate arendașului Băsescu au început să aterizeze la București. Vor locui în hotelurile scumpe ale metropolei de pe Dâmbovița, se vor realege între ei și vor îngădui, la marele congres găzduit de Casa Poporului (aia mare, făcută la comanda lui Ceaușescu, „rușinea Europei”), să cuvânteze din partea colonizaților Băsescu și Blaga. Popularii europeni sunt, pentru câtă vreme nu se știe, forța politică cea mai forțoasă a Europei. Vedete sunt Barroso, Merkel, Reding, personaje care au învins lovitura de stat din România, au retras de pe străzi tancurile și au dat deoparte din fața plutonului de execuție membrii Curții Constituționale pe care Antonescu și Ponta tocmai se pregăteau să-i mitralieze. Au anchetat, cu sprijinul armatei autohtone de procurori, bine gătită și selectată (lună de lună câte 50 bucăți) de Băsescu, țăranii care au cutezat să voteze la referendum, vreo 90 la sută pentru plecarea suspendatului, vreo 10 la sută pentru rămânere. Au anchetat șefi de secții de votare, primari, politicieni. Au băgat frica în oasele  românilor, abia vindecați după episoadele Canal, colectivizare, comisari sovietici. Boala fricii, grație mândrei și democraticei Europe, a fost reinstalată în sufletul românilor. Mulți, din ce în ce mai mulți, urăsc în tăcere Europa pe care o iubeau necondiționat și o vedeau ca speranța noastră de revenire în lumea bună. Lumea bună s-a dovedit lume rea. Bună doar pentru servitorul Băsescu, gata să dea pe tavă tot, tot ce-a mai rămas de dat, numai pentru a rămâne el la putere. Jalnică, rușinoasă putere!

Inspectorii coloniali își țin nunta și botezul și cumetria la București. Capitala a fost găsită liberă de teroriști care pot da cu ouă clocite în garderoba doamnei Merkel. Nu suntem Grecia, unde a pățit-o. Românii sunt primitori și tac. Unii spun că tăcerea lor e împănată cu dinamită, dar ce contează ura care nu face plici și nu mânjește cu gălbenuș coafura?

Inspectorii coloniali vin și cu o recompensă înaltă, care-i împăunează și mai tare. Salvarea României din ghiarele românilor le-a adus Premiul Nobel pentru Pace. Iată un nou motiv de geamparale. Dacă n-ar fi atât de mulți, Băsescu i-ar duce și la Cireșica, singurul reper cultural pe care-l știe și cu care se laudă. E Coloana lui Infinită și Masa Tăcerii lui gălăgioase, stropită din belșug cu ciorbă de potroace și spirtoase. Bun venit Europo! Bun venit, cu băseștii tăi, fiindcă și pe ai tăi îi cheamă tot Băsescu – Barroso Băsescu, madam Merkel Băsescu, Viviane Reding Băsescu. Poate că, în cele trei zile cât bântuiți și vă ghiftuiți pe aici, veți băga de seamă că România n-are popor. Așa e, nu mai e populată. Românii activi, încă buni de deșelat în muncă, sunt pe la voi, pe schele, la măturat rigole, făcând munci de menajere, inclusiv în bucătăria portughezului ăla îngâmfat și grețos. Aici, așa cum ați vrut, e doar Băsescu. Ne-ați confiscat voința exprimată prin vot, ne-ați mânjit cu porecla de teroriști ai democrației și ne-ați luat, trag nădejde că nu pentru multă vreme și țara, cu nume cu tot. Da, în țara Băsescu, sunteți primiți cu plecăciuni, executate de arendașul pe care vi l-ați ales și nu vă paște nici-un pericol. Doar așa, prin accident, să vă scuipe în coafură găinațul unei vrăbii care, survolând vigilențe, se va slobozi exact unde meritați.

×