x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Stat jandarmeresc

Stat jandarmeresc

de Adrian Cercelescu    |    23 Feb 2021   •   07:30
Stat jandarmeresc

O zi a lipsit Diana Șoșoacă din Capitală și Jandarmeria și-a făcut de cap. Un miting împotriva vaccinării obligatorii a fost înăbușit în dubă, sâmbătă seară, la poalele Parlamentului - adică practic în celebrul Deal al Spirii.

 

Bătălia a opus de această dată doi jandarmi și un civil care s-a recomandat ofițer în rezervă. Unde au putut ajunge jandarmii cu cinismul: îi cereau actele, ca să-l amendeze că nu purtase mască la miting. Mască la miting antivaccinare? Păi, e ca și cum te-ai duce în blănuri la congresul Greenpeace. Deci civilul s-a arătat dispus să tranșeze lucrurile fără birocrație: Vreți să ne batem? Ne batem, nicio problemă, aici în parc ne batem. După câteva minute bune de lașitate în fața inamicului, jandarmii s-au hotărât să îl umfle, ceea ce s-a și întâmplat. 

 

Din spatele telefonului cu care filma pentru televiziuni, reclamație și istorie, opinia publică protesta cu vocea unei doamne: Sunteți slugi obediente! Luați salarii ca să atacați populația! Îl agresați fără motiv! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit așa ceva! Stat polițienesc! 

 

A doua zi a apărut și Armata. Cu un comunicat. Că a făcut apelul și a ieșit că omul căzut la miting nu e de-al ei. Și, dacă era, ce se întâmpla, bombarda Jandarmeria? Și acum, că e de-al nostru, ne lasă în ghearele dușmanului? 

 

La căderea nopții a reapărut Diana Șoșoacă și ecoul luptelor a fost acoperit de glasul ei.

×