x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EXPLOZIA unei STELE GIGANT, gata sa STEARGA VIATA de pe Pamant

EXPLOZIA unei STELE GIGANT, gata sa STEARGA VIATA de pe Pamant

18 Dec 2014   •   21:58
EXPLOZIA unei STELE GIGANT, gata sa STEARGA VIATA de pe Pamant
Sursa foto: NASA

Se numeste Eta Carinae, este steaua gigant a carei explozie va spulbera tot ceea ce se gaseste in jurul sau, inclusiv Pamantul.

Bineinteles, concluzia de mai sus nu are cum sa apartina comunitatii stiintifice, dar face ravagii pe Twitter, unde in libertate absoluta, orice nebun poate arunca cu vorbe.

Ce este adevarat in aceasta viziune apocaliptica esta faptul ca Eta Carinae, o stea de 100 de ori mai mare decat Soarele, aflata la 7,500 de ani lumina – oarecum apropiata sistemului nostru solar, o comparatie realizata la scara Universului, este aproape sa devina o supernova.

Odata ajunsa sub privirile propovaduitorilor de cataclisme informatia a evoluat, acestea asteptand ca un val de radiatii gamma sa distruga stratul de ozon al Pamantului

Oamenii de stiinta sunt de parere ca nu vom apuca vremurile in care explozia acestei supernove va sterge viata de pe Pamant, lucru care se va intampla atunci cand Soarele va deveni o supernova, peste cateva milioane de ani. In privinta valului de radiatii gamma, astrofizicianul dr. Allan Duffy declara ca asa ceva este imposibil, planeta noastra fiind mult prea indepartata de explozia supernovei si ca acestea nici macar nu se vor propaga in directia care sa ne afecteze.

Desigur, intr-o lume in care oamenii sunt mai interesati de astrologie decat de astronomie expertiza stiintifica nu are cum sa fie luata in seama, o multime de persoane fiind gata ia de buna apocalipsa propusa de unii pe internet. Traiti si bucurati-va de viata! 

×