x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Studiu: specialiștii trag un semnal de alarmă - obezitatea crește considerabil riscul de cancer!

Studiu: specialiștii trag un semnal de alarmă - obezitatea crește considerabil riscul de cancer!

04 Apr 2018   •   17:17
Studiu: specialiștii trag un semnal de alarmă - obezitatea crește considerabil riscul de cancer!

Obezitatea ar putea depăşi fumatul ca principală cauză evitabilă a deceselor asociate cancerului, conform unui nou studiu realizat în Marea Britanie, citat vineri de Press Association.

Fumatul este cel mai frecvent factor de risc evitabil al cancerului, urmat de greutatea excesivă, efectele radiaţiilor ultraviolete ca urmare a supraexpunerii la soare şi la aparatele de bronzare, consumul de alcool, alimentaţia săracă în fibre alimentare şi poluarea din atmosferă, conform unei cercetări efectuată de specialişti de la Institutul de Cercetare a Cancerului (Cancer Research UK).

Însă, experţii care au publicat aceste date au tras un semnal de alarmă potrivit căruia în contextul continuării ritmului actual al diminuării consumului de tutun şi al creşterii numărului de persoane cu greutate corporală excesivă, obezitatea ar putea depăşi fumatul şi ar putea deveni astfel cea mai importantă cauză de deces asociată cancerului.

''Dacă nu suntem atenţi, obezitatea .............

Citește mai departe despre riscurile obezității

×