x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO. Mit sau realitate ? Misterul EXTRATERESTRULUI Alioşenka găsit de o bătrână în Rusia

VIDEO. Mit sau realitate ? Misterul EXTRATERESTRULUI Alioşenka găsit de o bătrână în Rusia

07 Ian 2013   •   09:42
VIDEO. Mit sau realitate ? Misterul EXTRATERESTRULUI Alioşenka găsit de o bătrână în Rusia
Povestea începe în anul 1996, în regiunea Celiabiansk din Rusia. Oamenii de ştiinţă l-au considerat extraterestru iar preoţii au susţinut că e un demon. Această creatură era încă vie în momentul în care a fost găsită de bătrână.

Creatura a fost considerată întâi glumă, apoi senzaţie în lumea medical, care avea să spună că: “O gena descoperită în mostrele de ADN nu corespunde nici oamenilor, nici maimuţelor antropoide".

Batrana Tamara Prosvirina, i-a dat un nume creaturii:  Alioşenka. Acesta nu a făcut rău nimănui, însă după moartea sa s-au întâmplat diverse lucruri stranii. Bătrâna care l-a găsit a murit într-un accident banal, academicianul Mark Mikhiker, care a facut unele cercetari în zonă a murit la scurt timp după ce s-a întors în Moscova, iar trupul extraterestrului a dispărut fără urmă. Din acesta nu a mai rămas decât o ''bucăţică'', îndeajuns pentru a face cercetari.

Povestea extraterestrului Alioşenka, care a tulburat comunitatea oamenilor de ştiinţă ruşi este mult mai complexă.

Avea trăsături umanoide şi măsura doar 21 de centimetri. Bătrâna l-a luat acasă, convinsă fiind că Dumnezeu i l-a trimis, l-a îngrijit ca pe propriul copil, l-a hrănit, legănat şi îmbăiat. Îl ţinea înfăşat ca pe un nou născut şi spunea tuturor că îl va înfia. Conform relatărilor martorilor, Alioşenka nu avea organe genitale şi nici ombilic.

Capul semăna cu o cască şi era format din patru plăci, ţuguiate în vârf. Avea ochi imenşi, care nu se închideau niciodată, fără pupile şi iris. Avea o deschizătură mică pe post de gură, cu doi dinţi, care categoric nu fusese concepută să primească alimente solide. Tocmai de aceea, Tamara nu îl hrănise decât cu lichide, lapte îndulcit cu miere, ceai sau cvas (băutura răcoritoare populară la ruşi). Trupul lui era alb-lăptos, iar articulaţiile aveau o structură diferită, ceea ce făcea ca mâinile şi picioarele să fie mai flexibile decât cele ale oamenilor.

 Pentru a i se putea depista originea, creatura a fost supusă unui examen medical de către medicul legist din localitate, Stanislav Samoşkin. În urma controlului, doctorul a declarat că fiinţa nu era nici de origine umană, nici animală.

De fapt, el a fost primul care a rostit termenul “extraterestru”, versiune susţinută apoi de majoritatea martorilor. S-au realizat atunci mai multe serii de fotografii şi un film, iar medicul a prelevat şi conservat o mostră din ţesutul fiinţei. În timp ce ancheta era în curs, cadavrul a dispărut în circumstanţe absolut stranii. Medicul legist a declarat că el însuşi a predat trupul unor cercetători care spuseseră că sunt trimişi de la Moscova să ridice mumia extraterestrului. Însă “cercetătorii” se pare că nu existau…




×