x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum îţi încarci mobilul, fără cabluri

Cum îţi încarci mobilul, fără cabluri

de Alexandru Radescu    |    23 Ian 2014   •   17:35
 Cum îţi încarci mobilul, fără cabluri

Posibilitatea tehnică de a încărca un telefon mobil fără cabluri, wireless, nu mai este o noutate. Cu toate acestea, echipamentele (încărcarea inductivă) încă nu reuşesc să “prindă” piaţa. Dar, cel mai probabil, au viitorul înainte, cu condiţia ca şi producătorii de smartphone-uri să asigure compatibilitatea la cât mai multe modele.

Cel mai proaspăt model pe piaţă provine de la Adata, cu seria Elite CE700 de standuri de încărcare wireless. Prin simpla plasare a telefonului pe standul de încărcare, i se transmite automat curent pentru alimentare.

Îmbrăcat într-o carcasă subţire, pliabilă, cu spatele îmbrăcat în aluminiu, baza dispozitivului este din cauciuc şi previne alunecarea. Design-ul flexibil îl face compatibil cu mai multe terminale care suportă încărcare inductivă, aceasta fiind posibilă atât în poziţie orizontală cât si pe verticală.

Pentru a minimiza risipa de energie, noul dispozitiv intră automat într-un mod economic atunci când nu este folosit. Pentru că încărcarea se face fără nevoia unui contact electric, riscul electrocutării este total eliminat.

Adata Elite CE700 este disponibil la un preţ recomandat de 53 dolari.

Între modelele de smartphone-uri compatibile cu asemenea echipamente: Nokia (822, 820, 810, 720, 1020, 925, 928), Galaxy (S3, Note II, Note III, S4), LG (Optimus 2, G2, Pro, G-Pro), Blackberry 8900 etc.

 

 

×