x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

03 Apr 2004   •   00:00

Inmatriculare on-line a autovehiculelor

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va organiza o licitatie pentru atribuirea contractului de realizare a unui portal pentru inmatricularea on-line a autovehiculelor. Caietul de sarcini, care contine conditiile minime pe care ofertantul trebuie sa le indeplineasca, documentele ofertei si modalitatea de desfasurare a licitatiei, poate fi ridicat incepand cu 6 aprilie. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 21 aprilie.

EMI face curatenie

Primavara lui 2004 aduce vesti proaste pentru angajatii si artistii aflati sub contract cu compania britanica EMI. Sefii uneia dintre cele mai mari case de productie din industria muzicii au hotarat sa isi reduca personalul cu 1.500 de angajati si spun ca vor renunta la 20% dintre artistii pe care ii reprezinta. In plus, EMI va inchide fabricile de CD-uri si DVD-uri din Europa si Statele Unite. In acest fel, al treilea producator de muzica din lume mizeaza pe economii anuale de cel putin 74,95 milioane de euro.

Porsche pentru clientii AOL

Raspandacii de mesaje spam incep sa piarda in fata justitiei. Compania America Online a obtinut, prin intermediul tribunalului, de la o persoana implicata in trimiterea nedoritelor mesaje publicitare e-mail, un minunat Porsche 2002 Boxter. Masina va fi atribuita unuia dintre fidelii organizatiei specializate in servicii online, printr-un concurs care urmeaza a fi pus la punct in curand. Acest succes impotriva spammer-ilor ii incurajeaza pe cei de la AOL, care promit ca vor lua de la acestia, pe cale juridica, calculatoarele si serverele, ba chiar si casele, barcile si masinile.

Descarcari si inculpari

Peste 500 de americani care descarcau ilegal muzica au fost inculpati in urma cu cateva zile de catre companiile din industria muzicala. Asociatia americana care grupeaza case de productie s-a hotarat sa nu mai tolereze retelele din Universitati, prin care se descarcau milioane de melodii, gratis si ilegal. Prin acest raid, care anunta zile grele pentru cei care ocolesc mijloacele de plata pentru muzica descarcata de pe Internet, oamenii legii din SUA au descins in nu mai putin de 21 de centre universitare. Tot cu aceasta ocazie s-a readus in discutie faptul ca utilizarea sistemulului peer-to-peer, cea mai performanta modalitate pentru descarcarea ilegala de fisiere muzicale, reprezinta contraventie.
Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT