x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O vulnerabilitate în softul platformei WordPress a permis hackerilor să atace zeci de mii de bloguri

O vulnerabilitate în softul platformei WordPress a permis hackerilor să atace zeci de mii de bloguri

11 Feb 2017   •   15:10
O vulnerabilitate în softul platformei WordPress a permis hackerilor să atace zeci de mii de bloguri

O deficiență de securitate în programul de bază al platformei de blogging WordPress a permis hackerilor să atace şi să vandalizeze zeci de mii de astfel de site-uri, scrie sâmbătă BBC News în ediţia online. 

O estimare a unei firme de securitate indică face trimitere la circa 1,5 milioane de pagini de blog-uri modificate răuvoitor de hackeri. Experţii în securitate cibernetică care au identificat vulnerabilitatea susţin că în prezent unii hackeri deja încearcă să preia întru totul controlul asupra site-urilor şi nu doar să modifice tendenţios anumite pagini. 

WordPress a transmis celor care au bloguri pe această platformă să facă imediat o actualizare a softului de administrare pentru a evita să devină victime ale atacului informatic. 

Vulnerabilitatea a fost descoperită la un program de completare pentru softul principal al platformei WordPress şi care a fost introdus în softul de bază la sfârşitul anului 2016. 

După ce a descoperit ''bug-ul'' respectiv, firma de securitate cibernetică a înştiinţat pe cei de la WordPress la 20 ianuarie. Într-un mesaj pe blogul propriu, cei de la WordPress menţionează că nu au anunţat public despre aceste lucru aşteptând ca toate companiile care deţin astfel de platforme să poată face actualizarea softului, care a fost transmisă la 26 ianuarie. 

Pe marginea aceleiaşi chestiuni, o altă firmă securitate cibernetică a indicat pentru site-ul de ştiri Bleeping Computer, citat de BBC News, că circa 40.000 de bloguri au fost afectate de atacul informatic, iar unele grupări de hackeri încearcă să monetizeze vulnerabilitatea descoperită. Pentru a diminua amploarea atacului, cei de la WordPress transmit tuturor utilizatorilor platformei să actualizeze imediat varianta de soft cu care îşi administrează blogul.

AGERPRES

×