x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone România, performera grupului britanic

Vodafone România, performera grupului britanic

de Alexandru Radescu    |    06 Feb 2014   •   13:49
Vodafone România, performera grupului britanic

 Veniturile grupului Vodafone au scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 4,3%, la 18 miliarde de dolari, cu pierderi importante pe pieţele din Germania, Marea Britanie, Italia.

Veniturile din servicii ale Vodafone România au fost de 177.1 de milioane de euro, pentru perioada octombrie-decembrie 2013, în creştere cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, veniturile din date mobile au crescut cu 22,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului financiar trecut.

Vodafone România avea 8.315.389 clienti, la sfârşitul lui 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 132.466 de clienti faţă de trimestrul anterior.

Clienţii serviciilor pe bază de abonament au reprezentat 40,1%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone – 59,9%, din baza totală de clienţi de servicii mobile ai operatorului. Utilizatorii prepaid au crescut cu 0,8 puncte procentuale, de la un an la altul.

Presiunile din Europa

În Germania, cea mai mare piaţă a Vodafone, veniturile din servicii au scăzut cu 7,9%, în timp ce în Marea Britanie declinul a fost de 5,1% iar în Italia de 16,6%.

Presiunile din Europa, unde Vodafone concurează cu Telefonica, Orange şi Deutsche Telekom, sunt intense, se arată în declaraţia companiei britanice, preluată de Agerpres.

Luna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că Vodafone discută achiziţionarea Grupo Corporativo ONO, deoarece operatorul spaniol de cablu se pregăteşte pentru o ofertă publică iniţială (IPO). ONO ar putea fi evaluat la aproximativ 6,4 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari) într-o ofertă publică iniţială, inclusiv datoria companiei, adică de 8,5 ori valoarea profitului operaţional înregistrat în 2012, susţine analistul Francisco Salvador, de la compania spaniolă FGA/MG Valores. 

Negocierile cu ONO vin după ce Vodafone a anunţat recent că intenţionează să cheltuiască încă un miliard de lire sterline (1,6 miliarde de dolari) pentru îmbunătăţirea reţelelor de telefonie mobilă şi internet în bandă largă din Europa, precum şi de pe pieţele emergente precum India şi Africa de Sud. Investiţiile celui de-al doilea mare operator de telefonie din lume, incluse în programul 'Project Spring', vor fi majorate la şapte miliarde de lire sterline (11,8 miliarde de dolari) până în martie 2016, cu un an mai devreme decât era prevăzut.

 

×