x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Dueluri telepatice. Pregătiţi-vă! Încărcaţi-vă cu gânduri! Veţi trage cu ele între voi!

Dueluri telepatice. Pregătiţi-vă! Încărcaţi-vă cu gânduri! Veţi trage cu ele între voi!

08 Iun 2012   •   21:00
Dueluri telepatice. Pregătiţi-vă! Încărcaţi-vă cu gânduri! Veţi trage cu ele între voi!

Pregatiti-va! Incarcati-va cu ganduri! Veti trage cu ele intre voi! Acum, intoarceti-va cu spatele si va indepartati usor unul de celalalt! Asa! Opriti-va, aveti deja intre voi un continent! Atentie! Scoateti gandurile si trageti cu ele! Castigatorul duelului telepatic este cel care expune corect gandurile celuilalt!

In urma cercetarilor s-a constatat ca fenomenul telepatic are un randament superior cand barbatii sunt emitatori, iar femeile receptoare. Telepatia intre barbati sau intre femei are rezultate mai slabe. Totodata femeile sunt receptoare superioare in cazuri de telepatie spontana, iar barbatii sunt receptori superiori calitativ in cazurile de telepatie experimentala dupa ce sunt antrenati.

Dupa Nestler, fenomenul este la cote superioare intre frate-sora, tata-fiu, prieteni, profesor-elev, hipnotizator-hipnotizat, psihanalist-pacient, medic-bolnav. Perechi telepatice exceptionale s-au constatat a fi fratii gemeni. Unii dintre ei par a avea vieti paralele sau chiar sa imparta aceeasi identitate. Aflati la departari mari unii de altii, se observa la ei paralelisme inexplicabile si transmiteri de senzatii traumatice, precum si dorinta brusca, simultana de a lua legatura unul cu altul.

Doctorul Thomas Bouchard, autoritate mondiala in studierea pe baze stiintifice a gemenilor, a constatat ca perechi de gemeni supuse unor probe psihologice obtin rezultate uimitor de asemanatoare. Acestia comit aceleasi greseli, termina probele la care participa in acelasi timp, ei aflandu-se supusi acestor teste in paralel, insa, in incaperi diferite.

In anul 1833, intre compozitorul Robert Schumann si fratele sau se derula urmatoarea intamplare. Lucrand la o compozitie muzicala, Robert simtea ca se deruleaza un blocaj inexplicabil care s-a manifestat timp de patru zile. In toata aceasta perioada ii apareau in minte imagini cu sicrie si fete care se estompau. S-a gandit, atunci, ca pentru compozitia lui ar fi indicat titlul “Fantezie funebra'. Cateva zile mai tarziu a primit o scrisoare de la cumnata sa prin care aceasta il instiinta ca fratele sau a plecat pe taramul celalalt.

O alta intamplare, bazata pe telepatia dintre frati, s-a derulat intre fondatorii formatiei The Bee Gees, fratii Gibb. Acestia au manifestat de mult timp o inclinatie catre fenomenele paranormale. Deseori simteau prezente legaturi telepatice intre ei. Simteau chiar, transmise de la distanta, durerile fizice legate de arsuri, lovituri. La un moment dat, Maurice Gibb a avut o viziune in care un tren deraia. Printre cei aflati in tren, raniti in urma accidentului, se gasea si fratele sau Robin, care scapase insa nevatamat. Ulterior viziunea lui s-a confirmat, in sensul ca totul s-a intamplat in realitate in acelasi timp cu viziunea.

Prin fenomenul telepatic are loc atat transmiterea atat de informatii, cat si de sentimente. S-a observat foarte intens acest fapt in cazul relatiei dintre mama si nou-nascut. Postnatal eul sugarului nu este delimitat de eul mamei, ceea ce da posibilitatea mamei sa inteleaga exprimarile micutului ei. Este de remarcat ca mamele dominatoare, ce vor sa tina sub control tot ce este legat de viata copilului, inabuse initiativa acestuia de a-si crea autonomia. Pe de alta parte, mamele cu un comportament incoerent pot provoca tulburari mentale copilului. In momentul cand copilul incepe sa constientizeze lumea din jurul lui, eul sau incepe sa se profileze si procesele psihice legate de psihicul mamei se diminueaza. Incepe sa se nasca personalitatea proprie si independenta. Atunci, inconstientul incepe sa ridice bariere in calea telepatiilor excesive dintre el si mama. Daca el nu reuseste sa-si gaseasca independenta psihica poate sa ajunga schizofrenic. La acest tip de indivizi se creeaza o aversiune legata de fenomenul telepatiei, acesta reprezentand o amenintare pentru eul lor vulnerabil.

Profesorul Price, in anul 1940, constata ca mintea omeneasca dezvolta un mecanism in scopul controlarii fluxului continuu de informatii psihice, primit din inconstientul colectiv. Scopul este evitarea influentei excesive de ganduri si emotii primite. Pe de alta parte, exista un scepticism in ceea ce priveste paranormalul manifestat de o mare parte din populatia globului, cu precadere cea occidentala, educata in spiritul materialismului. Acest scepticism reprima perceptiile extrasenzoriale. Cu toate acestea, functia telepatica se activeaza ocazional in mod constient.

Sunt multi cei care afirma ca stiu cand cineva ii va apela la telefon sau cand si de la cine vor primi un e-mail. Acest fapt l-a motivat pe biochimistul si fiziologul de la Cambridge, Rupert Sheldrake, ca impreuna cu grupul sau de colaboratori, sa faca trei anchete telefonice. Doua in Marea Britanie, la Londra si Bury, iar a treia la Santa Cruz, in California, SUA. Jumatate dintre englezi si 47% dintre americani au afirmat ca au simtit, uneori, cand cineva ii va apela telefonic. 66% dintre cei din Bury si 78% dintre californieni tocmai se gandeau la cineva pe care nu-l mai vazusera de mult timp, cand acel cineva suna la telefon in ziua respectiva. Procentajul femeilor era superior celor al barbatilor care faceau aceasta afirmatie.

In anii 2003-2004, Sheldrake a efectuat pe aceasta tema doua experimente. A luat mai multi subiecti carora le-a dat cate patru nume ale unor persoane cunoscute lor si care ar fi putut sa dea telefon. Subiectii trebuiau sa incerce sa afle care dintre cele patru vor suna sau in ce moment. 63 de pacienti la primul experiment au facut 571 de incercari. 40% au ghicit cine ii cauta. Apoi, patru dintre acestia au fost selectionati si au fost supusi la 271 probe, timp in care au fost inregistrati cu camera video si observati riguros. S-au constatat 45% reusite.

Toate aceste experimente au decurs in urmatoarele conditii: au fost reproduse situatii cotidiene in care telepatia se produce spontan; subiectii alesi au avut in viata constientizate telepatii proprii; persoanele alese ca emitenti erau rude sau prieteni; experimentele s-au facut la resedintele subiectilor pentru a se elimina starea de incordare creata de conditii necunoscute.

Un alt tip de telepatie, constientizata des, este cea care creeaza senzatia ca suntem observati de alte persoane, moment in care instinctiv intoarcem capul catre acea directie. Sheldrake, cu grupul sau de colaboratori, a experimentat si acest tip de telepatie cu aproximativ 2.000 participanti. Rezultatele au aratat ca 60% dintre ei au simtit telepatia. Apoi, subiectii cei mai dotati din punct de vedere telepatic, supusi la noi probe, au avut un randament de 70%, doi dintre acestia au ajuns pana la procentajul de 90%.

In luna mai a anului 2004, doctorul Stephan Schmidt si alti trei cercetatori au publicat, in British Journal of Psychology, rezultatele unor experimente pe aceeasi tema. In cazul primului experiment subiectul privea catre o alta persoana prin intermediul unei televiziuni cu circuit inchis, in momente selectate aleatoriu. In cel de-al doilea experiment subiectul incerca sa-l incomodeze pe celalalt aflat la distanta. Aparatele care il monitorizau pe cel care era privit au aratat ca se produc schimbari in electricitatea pielii acestuia, exact in momentul in care el este privit, bineinteles fara a sti in mod normal.

Referitor la senzatia de a fi observat, s-a constatat ca si animalele urmarite de vanatori pentru a fi vanate, fara nici o justificare palpabila, simt ca se afla in bataia pustii, fapt ce le alerteaza vizibil.

Oamenii compatibili telepatic de pe mapamond, fara a fi in cunostinta de cauza, formeaza uniuni fara frontiere in care nu au importanta rasa, nationalitatea, limba sau cultura. Aceste uniuni psiho-telepatice au acces la asa-zisul camp info-energetic, format din toate mesajele telepatice emise. Receptionarea se face, insa, in functie de gama de frecvente specifica grupului de indivizi. Primul camp este specific celor cu nivelul de cultura si moralitate joasa. Campul mediu este specific celui mai imens grup, aici incadrandu-se majoritatea pamantenilor. Campul superior este specific unei comunicari telepatice realizate intre persoane exceptionale, geniale, cu ocupatii si moralitate similare. Exista posibilitatea de a salta de pe o treapta inferioara catre alta superioara. Este necasara doar mai multa cunoastere si un spirit mai inalt.

Am intors telepatia pe toate fetele ca intr-o tigaie pusa pe focul cunoasterii. Telepatia dintre oameni, oameni si animale sau oameni si plante. Dar ceva este in neregula. Oamenii au creier, animalele au creier, dar plantele? Si atunci cum se desfasoara fenomenul telepatiei cu regnul vegetal? Sau un astfel de fenomen nu este dependent de creier?

×