x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Daca doriti sa revedeti…

Daca doriti sa revedeti…

26 Dec 2004   •   00:00

RELUARE
Din orice program de Revelion nu lipsea, a doua zi, formula "Daca doriti sa revedeti…". Noi va propunem sa cititi ce n-ati vazut de Anul Nou in ’90.
DANA ANDRONIE

Batrana Doamna din Calea Dorobantilor este singura televiziune care are in dotare inregistrari la fel de vechi ca si ea. Timp de 15 ani a trait din "Doriti sa revedeti…". Din cand in cand, sunt scoase la lumina momente vesele filmate cu mari actori care au fost, sunt si vor fi… De ceva vreme, "a scapat" pe post emisiunea "Televiziunea, dragostea mea", difuzata in fiecare sambata la TVR 2, de la ora 14:00, care "se hraneste" din acelasi depozit generos. Dar e doar una. Cand ar putea fi multe altele. De-ar sti oamenii din TVR ce tezaur zace in institutie! Sau, mai bine zis, daca ar sti cum sa-l valorifice…

NEMONTATE. Editia noastra de colectie a scos la lumina opera unor oameni care au muncit degeaba. Revolutia din ’89 a dat peste cap Revelionul din ’90. Va invitam, in paginile ce urmeaza, sa descoperiti povesti din culisele "Rebelionului", asa cum a fost botezat in anii democratiei, ultimul Revelion comunist. Anda Calugareanu si Florin Piersic au petrecut ca doi romantici trecerea dintre ani. Inregistrarea n-a apucat sa fie montata. Virgil Ogasanu, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitanescu, Matei Alexandru, Dumitru Chesa, Cornel Vulpe au tot repetat pana le-a iesit "Cum se organizeaza un revelion". Sceneta n-a fost difuzata. Anca Turcasiu a fost "Devreme si prea tarziu". Muzica populara a fost "rasfatata" familiei Ceausescu. Cu toate acestea, cantaretii si realizatorii au facut eforturi ca traditiile sa fie pastrate. De aceea, multe inregistrari din acea perioada pot fi si acum difuzate fara sa se stie ca "apartin" epocii de aur.

×
Subiecte în articol: special