x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special eBay a refuzat să vândă biletele la licitaţie

eBay a refuzat să vândă biletele la licitaţie

de Alex Revenco    |    07 Iul 2009   •   00:00

Eforturile celor care au câştigat bilete de intrare la ceremonia din Los Angeles şi au vrut apoi să le revândă la preţuri fabuloase au fost zădărnicite de principalele site-uri specializate în licitaţii.

Câteva ore după ce fericiţii câştigători la ‘loteria pentru Staples Center' au intrat în posesia biletelor câştigătoare, pe site-urile Craigslist şi eBay au început să apară ‘oferte' de vânzare la preţuri fie năucitoare (25.000 de dolari) fie absurde (100 de milioane de dolari). Lăudabilă a fost atitudinea celor două site-uri care, de obicei, nu refuză licitaţiile: ‘eBay nu va permite ca biletele la memorialul Michael Jackson să fie listate pe site-ul nostru.

De îndată ce le vom depista le vom scoate de pe site pentru că noi credem că e nepotrivit să permitem vânzarea unor bilete gratuite la o ceremonie funerară' . Şi întradevăr, la puţin timp după ce un oficial de la eBay a dat această declaraţie pentru BBC News, toate anunţurile respective au fost scoase de pe site. 


Şi pe site-ul Craigslist, postările de acelaşi fel au primit ‘steguleţe' din partea internauţilor care atrăgeau astfel atenţia că e vorba despre un anunţ nepotrivit.
‘Cei care au acesat site-ul nostru au reacţionat imediat punând steguleţe anunţurilor de vânzare a biletelor pentru ceremonia de la Staples Center' a declarat, tot pentru BBC News, Susan MacTavish Best, purtătorul de cuvânt al site-ului Craiglist.'Această atitudine este un exemplu de răspuns dat de comunitate'.

Un user al site-ului Craiglist, iritat de aceste postări a scris: ‘Mulţumim celor care încearcă să facă bani din moartea idolului nostru, Michael Jackson'. Iar altul a avertizat: ‘ Încercaţi să vă vindeţi biletele pe care aţi avut norocul să le câştigaţi gratuit? NU veţi putea să le vindeţi! E imoral şi ilegal. Puteţi să faceţi închisoare pentru asta!

×
Subiecte în articol: special