x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri Radu Tudor:“Sărbătoarea aceasta ar trebui să însemne plimbări şi mişcare în aer liber”

Radu Tudor:“Sărbătoarea aceasta ar trebui să însemne plimbări şi mişcare în aer liber”

28 Apr 2018   •   14:35
Radu Tudor:“Sărbătoarea aceasta ar trebui să însemne plimbări şi mişcare în aer liber”

Radu Tudor, cel care îi ţine pe telespectatori cu sufletul la gură în fiecare seară în cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire” de la Antena 3, are sentimente diferite legate de acest 1 Mai. Pe de o parte, se bucură de primăvară, pe de alta, este marcat de dispariţia academicianului Dunu Giurescu, survenită zilele trecute.

Ce amintiri din copilărie îţi trezeşte sărbătoarea de 1 Mai?

În primul rând, soarele primăverii. De 1 Mai, şi pentru că era o zi liberă, aveam ceva mai mult timp să realizam că a venit primăvara, că e vremea să ieşim în aer liber. Nu am reţinut nimic din festivismele false ale perioadei comuniste.

Cum te împaci cu tradiţionalii mici?

Cu 3-4 dintre ei mă împac. Nu mai mulţi! Mănânc rar, dar trebuie să recunosc faptul că de câte ori trec cu maşina pe langă Restaurantul La Cocoşatu', deschid geamul din dreapta. Asta spune ceva, nu?

Pro grătar la iarbă verde sau împotrivă?

În principiu, împotrivă. Grătarul a devenit un soi de obsesie românească. Indiferent de natura sărbătorii, cei mai mulţi români fac "un grătar". Am uitat de plimbare, de mişcare în aer liber, de vizitarea unor obiective culturale. Îmi place carnea la grătar, are un gust special. Dar umflarea burţii ar trebui să fie un obiectiv secundar într-o zi frumoasă, într-un loc superb. Curentul dominant la noi este invers.

Ce faci în acestă minivacanţă?

Nu ţopăi, n-am motive. Dispariţia academicianului Giurescu m-a marcat. În plus, sunt şi alte probleme şi ceva oboseală acumulată. Sper doar să fie soare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: radu tudor 1 mai muncitoresc