x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Lovită de grija banilor, la premierea sportivilor campioni

Lovită de grija banilor, la premierea sportivilor campioni

25 Iun 2009   •   00:00

Sportivii care au cucerit medalii în acest an la competiţiile internaţionale de obiectiv nu şi-au primit încă banii care li se cuvin prin lege. Semnalele trase în ultimul timp de mass-media i-au convins însă pe cei din MTS să dea drumul, cu întârziere, la premieri.



La mai bine de două luni de la încheierea Campionatelor Europene de gimnastică de la Milano, medaliaţii Anamaria Tămârjan, Gabriela Drăgoi şi Flavius Koczi, au conturile goale. Federaţia a întocmit documentaţia de premiere încă din 9 aprilie, la patru zile după terminarea competiţiei, dar banii nu au sosit încă.

În total, este vorba despre aproximativ două miliarde de lei vechi. Am primit informaţia că ministerul a dat drumul la bani, iar zilele acestea, cel mai târziu săptămâna viitoare, vor ajunge la sportivi. Din câte am înţeles, premierile au fost aprobate fără să se aducă modificări la propunerile noastre, ceea ce înseamnă că actele au fost făcute corect.

Anii trecuţi banii se dădeau foarte repede, într-un cadru festiv, iar sportivii se simţeau apreciaţiì, a declarat Adrian Stoica, preşedintele FR de Gimnastică. Atleţi, luptători, halterofili sau sportivi de la alte federaţii se află şi ei în aceeaşi situaţie, deşi au trecut luni bune de când ar fi trebuit să fie premiaţi.

Acum două săptămâni am avut o şedinţă la minister pe această temă. Trebuia să participe şi ministrul Monica Iacob Ridzi, dar nu a mai venit. Mi s-a părut exagerat că trei federaţii de arte marţiale au cerut peste un milliard şi jumătate de lei vechi. Ni s-a spus că primele vor fi acordate, prioritate având sportivii şi antrenorii, dar că trebuie să dăm dovadă de prudenţă când propunem la premiere şi alte persoane care au contribuit la obţinerea medaliilor.

Noi vom încerca, prin fonduri proprii, să-i răsplătim pe toţi cei care au muncit pentru aceste performanţeì, ne-a declarat preşedintele unei importante federaţii olimpice.

×
Subiecte în articol: special