x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Mama", o Ediţie de Colecţie cu CD

"Mama", o Ediţie de Colecţie cu CD

03 Mar 2010   •   00:00
mama.gifluni, 8 martie
Mama, cea mai dragă fiinţă a fiecărui om. De 8 martie, Jurnalul Naţional vă oferă o Ediţie de Colecţie dedicată Mamei, iar împreună cu ediţia şi un CD cu cele mai frumoase cântece din folclorul românesc.

Melodii despre Mama şi gânduri pentru Ea. Mama în pictura ro­mâ­neas­că. Mama în poezie, în paginile de proză, romane, amintiri şi povestiri. Dar şi în filme şi piese de teatru. Maica Sfântă în viziunea zugravilor şi iconarilor noştri de-a lungul vremii. Mame de voievozi, mame de sfinţi, mame de oameni simpli risipind frumuseţea sufletului spre zările cu amintiri de neuitat. Mame anonime, mame eroine, crescându-şi mul­ţi­mea de prunci în dragoste de Cel de Sus, dar şi de neam. Şi o mare de fii sărutând mâna de aur, nevăzută, dar mereu pre­zentă a Mamei Ţară.

CD-ul care însoţeşte ediţia din 8 martie poartă titlul "Cântece pentru Mama" şi cuprinde melodii interpretate de mari artişti: Maria Tă­na­se, Maria Ciobanu, Florica Bradu, Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Benone Sinulescu, Ileana Sărăroiu, Ion Dolănescu, Margareta Cli­pa, Nineta Popa, Maria Cornescu, Maria Dragomiroiu, Elisabeta Turcu, Valeria Peter Predescu, Nelu Bălăşoiu, Mariana Drăghicescu, Vasilica Dinu şi Floarea Calotă.

×
Subiecte în articol: special