x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Brazilienii, analizaţi NEMŢEŞTE: "La imn - plâng; elimină Chile - plâng; pierd cu Germania - plâng. Limbajul corpului e dezastruos la această echipă"

Brazilienii, analizaţi NEMŢEŞTE: "La imn - plâng; elimină Chile - plâng; pierd cu Germania - plâng. Limbajul corpului e dezastruos la această echipă"

de Agerpres    |    13 Iul 2014   •   14:53
Brazilienii, analizaţi NEMŢEŞTE: "La imn - plâng; elimină Chile - plâng; pierd cu Germania - plâng. Limbajul corpului e dezastruos la această echipă"

Fostul fotbalist german Lothar Matthaeus, cu 150 de selecţii, campion mondial în 1990 şi vicecampion mondial în 1986, este de părere că Brazilia nu a făcut niciun meci bun la Mondialul 2014 şi s-a arătat intrigat că jucătorii brazilieni obişnuiesc să plângă atât de des, relatează agenţia EFE.

''Nu înţeleg de ce un fotbalist plânge. Brazilienii plâng mereu. La imn, plâng; elimină Chile, plâng; pierd cu Germania, plâng. Trebuie să arate că sunt bărbaţi, că sunt puternici. Niciodată nu am văzut ceva atât de dezastruos ca limbajul corpului la această echipă'', a comentat fostul internaţional german pentru ''Le Journal du Dimanche''.

Matthaeus, 53 ani, fost selecţioner al Ungariei şi Bulgariei, s-a arătat foarte critic la adresa prestaţiei Braziliei, care nu a impresionat în niciun joc:''Au avut teamă. Şi ce este cu tricoul lui Neymar? Franţa l-a pierdut pe Ribery şi nu am auzit nimic. La fel Columbia cu Falcao sau Germania cu Reus. În loc de suspine, brazilienii trebuiau să arate că se pot descurca şi fără el. Absenţa lui era unica lor preocupare înainte de semifinale. M-a surprins. Neymar nu este mort, din ce ştiu. A fost accidentat într-un mod urât, dar o echipă trebuie să fie mai puternică decât un jucător. A existat un pericol psihologic pentru brazilieni, au fost supraîncărcaţi de emoţii. Şi au plătit. Nu au făcut un meci bun în tot Mondialul, i-au salvat 30 de minute în meciul cu Columbia (2-1 în sferturi - n.r.)''.

Balonul de aur din 1990 a adăugat că deşi Germania nu are vedete ca Messi sau Neymar, are şanse de a câştiga medaliile de aur:''Nu avem jucători atât de strălucitori ca Messi sau Neymar, dar avvem o echipă care a dezvoltat un stil diferit, mai tehnic decât al Germaniei de acum 30 de ani. Ne dăm seama că fotbalul german este agreabil''.

×