x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Drăgulescu vrea susţinerea lui Ponta şi Antonescu pentru a fi reinclus în lotul olimpic

Drăgulescu vrea susţinerea lui Ponta şi Antonescu pentru a fi reinclus în lotul olimpic

de Mediafax    |    19 Iul 2012   •   18:30
Drăgulescu vrea susţinerea lui Ponta şi Antonescu pentru a fi reinclus în lotul olimpic

Multiplul campion la gimnastica Marian Dragulescu a declarat, joi, pentru Prosport, dupa ce nu a fost inclus in lotul pentru Jocurile Olimpice, ca face un apel public catre cei care pot sa schimbe lucrurile, nominalizandu-i in acest sens si pe Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Sunt dezamagit, mai ales pentru ca am o sansa reala la sol. Exercitiile pe care le-am prezentat in continuare sunt exercitii de top, de prima treapta a podiumului. Mi se pare nedrept pentru ca mi se ia o sansa nu numai mie, romanilor, de a lua inca o medalie. Fac un apel public catre cei care pot sa schimbe lucrurile, sa se uite la exercitiile pe care le-am postat pe internet. Vreau sa urmareasca toata lumea exercitiile, sa vada daca am sanse. Fac un apel la domnul prim-ministru Victor Ponta, stiu ca este un fan al sportului, la domnul presedinte interimar Crin Antonescu, care poate sa se uite un pic la ce s-a intamplat zilele astea, la doamna Andronescu, la doamna Tocala, la COSR, sa se faca o comisie, sa se uite la munca mea, la exercitiile prezentate si sa se ia o hotarare in acest sens", a spus Dragulescu.

Marian Dragulescu a precizat ca nu stie unde sunt minusurile in exercitiile sale si a mentionat ca echipa masculina nu are sanse la medalii.

"Eu daca intru in echipa aduc un plus echipei si sansa la medalia olimpica la sol. Colegii mei de chipa au facut in perioada asta mult mai multe greseli decat mine. Nu cred ca s-a luat hotararea in functie de testul de aseara (n.r. - de miercuri seara). Ultimele cinci teste au contribuit la formarea echipei. Eu am evoluat de fiecare data la fel de bine si din ce in ce mai bine. Nu inteleg. Am participat la ultimul test pentru ca am sperat si voi spera in continuare. Daca as intra in echipa as da un plus. Notele de la sol si sarituri ar aduce cel putin un punct echipei. E un plus. De ce sa nu profitam?", a adaugat el.

Gimnastul a mentionat ca nu stie cine are sanse mai mari si mai reale decat el.

"Daca nu eram pregatit, da... Nu stiu daca colegii au ceva in plus fata de mine. Acum sunt in forma, acum pot. Fizic ma simt foarte bine. Pentru mine nu exista nu pot, trec peste orice obstacole, ca dovada am ajuns intr-o luna si jumatate la un exercitiu care poate obtine o medalie. (...) In momentul de fata cred ca nu-si au locul orgoliile. La gimnastica suntem vai de capul nostru, la masculin, pe plan mondial numai eu am urcat pe prima treapta. Si asa suntem o tara mica, cu sportul mai iesim afara", a mai spus Dragulescu.

Marian Dragulescu a declarat ca nu vrea sa ia o decizie acum in privinta viitorului sau, insa este de parere ca este pacat nu numai pentru el, ci pentru tara ca nu a fost inclus in lot: "Nu vreau sa iau nicio decizie azi, am simtit doar nevoia sa apar public sa prezint exerciitiile care reprezinta sanse reale. Am simtit nevoia sa apar public si sa vad daca cineva se sesizeaza. Solul meu este un sol de "gold". Mi-e ciuda, mi se pare ca suntem fraieri ca romani sa avem o sansa si sa n-o folosim. Ma gandesc ce satisfactie au adversarii mei. Este pacat pentru mine, ca am muncit atat, pentru Romania, pentru federatie, pentru COSR".

Dragulescu a precizat ca s-a mai aflat o data intr-o astfel de situatie, in 2004.

"Am mai fost nevoit o data sa trec prin teste, in 2004, pentru Campionatele Europene de la Ljubljana. Situatia a fost atunci la fel, iar eu am avut aceleasi exercitii bune, am ajuns la Campionatele Europene si am castigat patru medalii de aur", a explicat sportivul, adaugand ca in ceea ce priveste neincluderea sa in lotul pentru Londra i s-au dat doua motive pe care el nu le considera motive. "Nu vreau sa comentez", a mai spus el.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica a decis, joi, la propunerea colectivelor tehnice, componenta loturilor pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Absenta lui Marian Dragulescu, multiplu campion mondial si european si medaliat la JO, a fost confirmata de Federatia Romana de Gimnastica, in comunicatul remis joi, presei. Dragulescu nu figura nici in lista COSR din 3 iulie, dar forul olimpic preciza atunci ca loturile de gimnastica mai pot suferi modificari.

Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca se poate face o modificare in echipa pana cu o zi inainte de inceperea concursului.

×