x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Oficial: Aşa arată tricourile cu care Messi şi Compania vor juca în 2011!

Oficial: Aşa arată tricourile cu care Messi şi Compania vor juca în 2011!

de Mihai Morcovescu    |    29 Dec 2010   •   14:01
Oficial: Aşa arată tricourile cu care Messi şi Compania vor juca în 2011!

Cu doar două zile înainte de sfârşitul anului, Nike a dezvăluit noile tricouri de joc ale Barcelonei pe care Leo Messi şi ceilalţi extratereştrii ai lui Pep Guardiola le vor îmbrăca începând de anul viitor.

În fapt, este vorba de tricourile de rezervă care, surpriză, vor fi de culoare albă! Motivul îl reprezintă faptul că noul sponsor al catalanilor, Fundaţia Qatar, a pus condiţia ca Barca să poarte aceeaşi culoare ca naţionala Qatar-ului la unele meciuri pe care le va disputa în deplasare. Culoarea oficială a reprezentativei arabe este maronul, însă preşedintele Barcei, Sandro Rosell, a fost de părere că această nuanţă aminteşte de mandatul predecesorului său, Joan Laporta, astfel că, în timpul negocierilor, s-a stabilit ca la partidele din deplasare Barca să îmbrace albul, care este aceeaşi culoare a echipamentului de rezervă al echipei Qatar-ului.

Compania americană de echipament sportiv a prezentat şi tricoul oficial al celor de la Atletico Madrid, care se distinge printr-o bandă roşie pe umărul stâng. În opinia unora, aceasta ar fi un omagiu adus legendarei politiciene spaniole Dolores Ibarruri, cunoscută şi sub numele de "La Pasionaria", al cărei fost preşedinte al lui Ateltico, regretatul Jesus Gil y Gil, era un mare admirator.

×