x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern SCANDAL în LIGA I! Steaua e aproape campioană, ASA vrea titlul la Masa Verde

SCANDAL în LIGA I! Steaua e aproape campioană, ASA vrea titlul la Masa Verde

25 Mai 2015   •   10:00
SCANDAL în LIGA I! Steaua e aproape campioană, ASA vrea titlul la Masa Verde
Sursa foto: Captura-video

Steaua Bucureşti a trecut, aseară, în penultima etapă, de FC Botoşani, scor 2-0, în timp ce ASA Târgu Mureş a fost învinsă, în deplasare, scor 3-1, de Astra Giurgiu.

În urma acestor rezultate, cele două echipe au făcut schimb de locuri în clasament. Steaua a acumulat 70 de puncte şi a trecut pe locul 1, depăşind echipa ASA Tg Mureş, care are cu două puncte mai puţin.

Astfel, noua campioană a României se va stabili chiar în ultima etapă a Ligii I, când Steaua va juca în deplasare cu echipa CSMS Iaşi, iar ASA va întâlni, pe teren propriu, formaţia Oţelul Galaţiîntre Steaua. Ambele meciuri sunt programate joi, 28 mai, de la ora 20.00.

Doar că, până atunci mai este, iar după etapa de aseară... s-a iscat un mare scandal la Giurgiu.

Tensiunea la care au fost supuse echipele de la vârful clasamentului pe ultima sută de metri a explodat la Giurgiu, unde jucătorii ardeleni au oferit un moment nedorit pe terenul de fotbal, scrie fanatik.ro.

VEZI VIDEO AICI

Totul a început cu patru minute înainte de expirarea timpului regulamentar, cînd Budescu a fost bruscat, în careul mureşenilor, de Gonzales. Asta după ce Stăncioiu alimentase scena trăgînd de căpitanul giurgiuvenilor.

Nemulţumiţi de rezultatul de pe tabelă şi de gesturi, Eduard Stăncioiu şi Gonzales, jucătorii lui ASA, au declanşat o bătaie generală în care au ajuns să fie implicaţi toţi jucătorii celor două formaţii.

Situaţia a declanşat total în momentul în care Junior Morais a dat de pămînt cu Stancioiu. Interesant este că fundaşul Astrei, deşi a primit cartonaşul roşu din partea lui Sebastian Colţescu în acel moment, a rămas pe teren pînă la ultima fază a jocului! Au fost eliminate chiar şi rezervele.

Situaţia incendiară s-a menţinut minute în şir, brigada de arbitri reuşind cu greu să potolească spiritele. Între cele două tabere s-au împărţit pumni şi picioare, surprinse doar de camerele TV, nu şi de Sebastian Colţescu. După eliminarea inexistentă a lui Junior Morais, arbitrul central a părut nesigur în continuare.

Citeşte şi Liga 1. Doua goluri si doi eliminati. Steaua a revenit pe primul loc

Deşi toată scena a fost provocată de mureşeni, singurul eliminat de la ASA, din teren, a fost Gonzales. Pentru a echilibra situaţia în privinţa cartonaşelor roşii, de la Astra fiind eliminaţi Ben Youssef şi Vincent Laban, Colţescu a decis eliminarea portarului de rezervă de la ASA, Viciu.

Directorul general al mureşenilor , Narcis Răducan, a afirmat ca ASA trebuie să câştige cu 3-0 la masa verde, deoarece Junior Morais a rămas pe teren pînă la finalul meciului deși a văzut cartonașul roșu, scrie gsp.ro.

Jucătorii lui ASA au rămas în parcarea stadionului ”Marin Anastasovici” după finalul meciului, unde au urmărit înregistrarea cu faza în cauza. Narcis Răducan, președintele clubului, susține că: ”Trebuie să se aplice regulamentul: Astra să piardă cu 3-0”.

"Nu-mi aduc aminte, eu nu știu nimic”, a spus Morais în momentul în care a fost întrebat de incident. Reluările TV le dau dreptate mureșenilor, Colțescu arătîndu-i clar cartonașul roșu fundașului Astrei.

Mureșenii susțin că și Junior Morais a luat cartonaș roșu la bătaia generală din minutul 86. Oficialii ardelenilor susțin că fundașul stînga a fost și el eliminat, doar că n-a mai ieșit de pe teren. De aceea, formația lui Liviu Ciobotariu a depus memoriu și ar dori să cîștige la ”masa verde” partida.

Citeşte şi Liga 1. Patru cartonase rosii, patru goluri si multi nervi. ASA Tg. Mureş se impiedica in cursa pentru cucerirea campionatului

Astfel, Liga 1 ar putea ajunge din nou la TAS, după ce ASA Tg. Mureș a depus o contestație la finalul meciului cu Astra, 1-3.

×