x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Explozii în apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund. Un jucător a fost rănit. Meciul cu Monaco a fost AMÂNAT

Explozii în apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund. Un jucător a fost rănit. Meciul cu Monaco a fost AMÂNAT

11 Apr 2017   •   21:27
Explozii în apropierea autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund. Un jucător a fost rănit. Meciul cu Monaco a fost AMÂNAT

Autocarul echipei germane de fotbal Borussia Dortmund a fost vizat marți seară de trei explozii înaintea unui meci din Liga Campionilor și a fost găsită ceea ce pare a fi o scrisoare de revendicare. Trecere în revistă, realizată de AFP, a elementelor cunoscute până în acest moment:

 

În jurul orei locale 19.15 (17.15 GMT), trei explozii au răsunat la trecerea autocarului echipei din Dortmund care era pe punctul de a părăsi hotelul și a se îndrepta spre stadion, unde urma să înfrunte echipa din Monaco, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. 

"Toată echipa este în stare de șoc. Sunt imagini pe care nu le putem scoate din minte", a mărturisit directorul general al clubului german, Hans Joachim Watzke. 


Geamurile securizate ale autocarului au zburat parțial făcute țăndări și un jucător al echipei, apărătorul internațional spaniol Marc Bartra, 26 de ani, a fost rănit. El a trebuit operat în cursul serii pentru fractură la încheietura mâinii și îngrijit pentru tăieturi. Meciul de fotbal a fost amânat cu o zi. 


Parchetul a deschis imediat o anchetă doar pentru "tentativă de omor", fără să menționeze în acest stadiu ipoteza unui atentat cu caracter "terorist". Potrivit unor surse apropiate serviciilor de securitate, citate de presa germană, autoritățile de la Berlin nu dispun la momentul actual de elemente în acest sens. 


În schimb, poliția este convinsă că exploziile au avut ca țintă echipa din Dortmund. "Pornim de la principiul, și am făcut asta de la bun început, că este un atac care a vizat direct" Borussia Dortmund, una dintre cele mai renumite echipe din țară, a declarat șeful poliției locale, Gregor Lange. 


Explozivii par să fi fost plasați într-un tufiș și acționați la trecerea autocarului. Potrivit cotidianului Bild, anchetatorii cred că au de a face cu bombe artizanale confecționate cu bucăți de țeavă. 


Poliția a descoperit la locul tragediei ceea ce pare a fi o scrisoare de revendicare. "Scrisoarea își asumă responsabilitatea faptelor", a declarat un magistrat al parchetului în cursul serii, Sandra Lücke. Ea nu s-a referit însă la conținut și a subliniat că se verifică "autenticitatea" acesteia. Potrivit cotidianului Bild, poliția caută o mașină înregistrată în străinătate. 


Motivațiile rămâne deocamdată misterioase. Actul a avut loc într-o atmosferă marcată de atentatele comise în 2016 în Germania, în special cel de la Berlin din luna decembrie. 


Poliția a prevăzut măsuri de securitate întărite pentru cele două echipe în vederea meciului care va avea loc miercuri seară de la ora locală 18.45 (16.45 GMT). 


"Vom face totul pentru ca meciul să se desfășoare în deplină siguranță", a mai spus șeful poliției, citat de AFP. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: borussia dortmund