x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbal: EURO 2016 - Putin, ironic: Nu înţeleg cum 200 ruşi au putut să snopească în bătaie mai multe mii de englezi

Fotbal: EURO 2016 - Putin, ironic: Nu înţeleg cum 200 ruşi au putut să snopească în bătaie mai multe mii de englezi

17 Iun 2016   •   18:15
Fotbal: EURO 2016 - Putin, ironic: Nu înţeleg cum 200 ruşi au putut să snopească în bătaie mai multe mii de englezi

Preşedintele rus Vladimir Putin a condamnat vineri actele de violenţă comise de huligani la EURO 2016 din Franţa, întrebându-se totuşi ironic ''cum 200 de suporteri ruşi au putut să snopească în bătaie mai multe mii de englezi''.

''Violenţele dintre fanii ruşi şi englezi sunt ceva absurd'', a declarat Putin la Forumul economic de la Sankt Petersburg. ''Dar eu nu înţeleg cum 200 din suporterii noştri au putut să snopească în bătaie mai multe mii de englezi'', a adăugat el.

''După părerea mea, acordăm mai puţină importanţă fotbalului decât luptelor dintre suporteri'' la acest EURO 2016, a spus Putin. ''Este păcat şi regret asta''.

El le-a cerut autorităţilor franceze să aplice legea în aceeaşi manieră pentru toţi participanţii la violenţe. ''În toate cazurile, demersul forţelor de ordine trebuie să fie acelaşi pentru toate violenţele'', a declarat Putin, autorităţile ruse criticând în ultimele zile arestarea suporterilor ruşi, în principal în apropiere de Cannes.

UEFA a ameninţat duminică Anglia şi Rusia cu "excluderea" de la EURO 2016 "în caz de noi violenţe" comise de suporterii lor, după incidentele care au avut loc sâmbăta trecută la Marsilia, înainte şi la finalul meciului Anglia -Rusia (1-1). De asemenea, Federaţia rusă de fotbal a fost amendată cu 150.000 euro.

Sâmbăta trecută, violentele altercaţii dintre huliganii ruşi şi englezi au făcut 35 de răniţi, în majoritate britanici, după meciul dintre cele naţiuni disputat pe stadionul Velodrom din Marsilia (1-1). Joi, doi dintre aceştia se aflau în continuare în stare gravă la spital.

43 de suporteri ruşi au fost arestaţi marţi de poliţia franceză în apropiere de Cannes. Această acţiune a provocat o tensiune diplomatică între Paris şi Moscova, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, calificând-o drept ''absolut inadmisibilă''.

Joi, trei huligani ruşi au fost condamnaţi la pedepse de 12, 18 şi 24 luni de închisoare cu executare, urmând să fie imediat încarceraţi.

De la începutul EURO, în afara celor trei ruşi, tribunalul corecţional din Marsilia a condamnat nouă persoane (doi francezi, şase englezi şi un austriac) cu închisoare cu executare, între o lună şi un an de detenţie.

Parchetul francez este convins că printre ceilalţi 20 suporteri ruşi care vor fi expulzaţi sâmbătă, între care responsabilul ultranaţionalist al asociaţiei suporterilor ruşi Aleksandr Şprîghin, se află huligani violenţi şi extrem de pregătiţi, însă după vizionarea a peste 200 de ore de imagini video, vinovăţia acestora nu a putut fi stabilită cu exactitate. Astfel, ei nu vor fi trimişi în faţa unui tribunal, însă vor fi expulzaţi sâmbătă, în urma deciziei autorităţilor, în Rusia.

UEFA a ameninţat duminică Anglia şi Rusia cu "excluderea" de la EURO 2016 "în caz de noi violenţe" comise de suporterii lor, după incidentele care au avut loc sâmbăta trecută la Marsilia, înainte şi la finalul meciului Anglia -Rusia (1-1). De asemenea, Federaţia rusă de fotbal a fost amendată cu 150.000 euro. AGERPRES

×
Subiecte în articol: euro 2016