x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Euro 2020. Turcii îl regretă pe Mircea Lucescu

Euro 2020. Turcii îl regretă pe Mircea Lucescu

de Adi Munteanu    |    22 Iun 2021   •   08:06
Euro 2020. Turcii îl regretă pe Mircea Lucescu

Fanii turci au luat foc după rezultatele dezastruoase ale naționalei lor la acest Euro. Cotată cu șansa a doua în grupă, după Italia, Turcia a pierdut la scor toate cele trei meciuri: 0-3 cu Italia, 0-2 cu Țara Galilor și 1-3 cu Elveția, și, cu zero puncte, părăsește competiția rușinos, de pe ultimul loc din Grupa A. Suporterii, cunoscuți pentru vehemența lor, au declanșat jihadul împotriva antrenorului Șenol Güneș pe rețelele de socializare: „Afară!”, „Pleacă!”, „Dispari!”, „Să nu te mai vedem!”. 

 

 

„Dezastru” este cuvântul de ordine în Turcia. Prestația este considerată de suporteri „cea mai rușinoasă din istorie” și cer demiterea imediată a lui Șenol Güneș: „Nu-i lăsați onoarea să-și dea el demisia! Dați-l afară voi înainte să facă el pe victima”.

Au ajuns la vorba lui Mircea Lucescu: „trebuie să promovăm tinerii”

„Trebuia să-l credem pe Lucescu. Să-l lăsăm să reconstruiască echipa, să o întinerească. Șenol Güneș nu a știut ce este mai întâi, antrenor la Beșiktaș sau selecționerul Turciei. Trebuia să-l lăsăm pe Mircea Lucescu să termine ce a început. Uitați ce a reușit Lucescu când a fost lăsat în pace. Uitați ce a făcut la Șahtior, uitați ce a făcut acum la Dinamo Kiev, aduceți-vă aminte ce a făcut aici cu Galatasaray și Beșiktaș. Domnule Lucescu, ne cerem scuze că nu te-am crezut și nu am avut răbdare. Am fost nedrepți cu el. Te vom iubi mereu!”, este un comentariu al unui suporter pe pagina ziarului „Hurriyet”.

Și ziarele au pus tunurile pe Șenol Güneș, însă ele se abțin să-l pomenească pe Lucescu. Antrenorul nostru a avut parte de critici cumplite din partea presei turce, mai ales după înfrângerea cu Suedia și un 0-0 cu Ucraina, însă „Il Luce” a jucat numai cu fotbaliști tineri, pe care i-a debutat la națională. La una din conferințele de presă, ziariștii au părăsit sala după prima întrebare: „De ce nu plecați de la conducerea echipei Turciei?”. Răspuns: „Am de terminat lucrul pe care l-am început”, apoi ziariștii au părăsit, toți, sala.

Acum a venit rândul lui Șenol Güneș să fie tocat mărunt de presă. „Ne-ai nenorocit!”, „Mai ai curaj să vii acasă?” sunt doar două titluri din ziarele din Istanbul, cele mai vehemente la adresa selecționerului, care, cu siguranță, va fi înlocuit.

 

Mulți suporteri ai Macedoniei de Nord
au rămas la București

 

Surprinzător, ieri, înaintea meciului Ucraina-Austria, în Centrul Istoric mai erau câteva zeci de suporteri macedoneni printre sutele de austrieci și ucraineni. „Am rămas aici destui, cei care nu am putut merge în Olanda. Sperăm într-o minune, anume ca noi să învingem în Olanda, iar Ucraina sau Austria, oricare dintre ele s-o învingă la scor pe cealaltă. Așa ajungem pe locul 3 și poate avem o speranță să prindem optimile. Dacă nu va fi așa, nu este nicio problemă. Noi suntem fericiți cu ce a realizat naționala noastră. Indiferent de rezultat, ne vom distra cu suporterii români, austrieci și ucraineni aici, la București. Despre asta este vorba la Campionatul European: distracție, bucurie, să cunoști lumea. Vă așteptăm în Macedonia în septembrie! Vom fi la fel de ospitalieri ca și voi”.

Franța sau Germania, în optimi la București

După înfrângerea Portugaliei în fața Germaniei și egalul dintre Franța și Ungaria, calculele în Grupa F s-au complicat. Principala favorită a rămas Franța, Campioana Mondială en-titre, trebuie însă să învingă în derby-ul cu echipa lui Ronaldo. Orice alt rezultat va duce Germania pe primul loc, nemții având un meci considerat ușor cu Ungaria, la Munchen. 

 

Rezilierea a fost făcută de comun acord. Federaţia m-a sprijinit şi a crezut în mine. Obiectivul meu a fost să întineresc echipa naţională şi cred că mi-am făcut treaba, iar acum am ajuns la final de drum. Turcia va avea întotdeauna un loc special în inima mea.

Mircea Lucescu, februarie 2019,

×
Subiecte în articol: euro 2020