x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal - Rulmentul Braşov aduce jucătoare din Asia

Handbal - Rulmentul Braşov aduce jucătoare din Asia

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Mai 2007   •   00:00
Handbal  -  Rulmentul Braşov aduce jucătoare din Asia

Woo Sun Hee a fost una dintre cele mai dorite jucătoare pe care Oltchim a vrut să o transfere in 2006. Pănă la urmă, coreeanca a ajuns in Romănia, dar la Rulmentul Braşov. In 2004 a fost declarată cea mai bună extremă dreapta din lume!

Woo Sun Hee a fost una dintre cele mai dorite jucătoare pe care Oltchim a vrut să o transfere in 2006. Pănă la urmă, coreeanca a ajuns in Romănia, dar la Rulmentul Braşov. In 2004 a fost declarată cea mai bună extremă dreapta din lume!

Titlul pierdut fără drept de apel in acest sezon, in faţa Oltchim, a făcut-o pe antrenoarea Mariana Tărcă să-i ceară patronului echipei investiţii solide pentru campionatul viitor. In urmă cu doă săptămăni, sub Tămpa, a ajuns jucătoarea portugheză Juliana do Esprrito Ferreirade Sousa. Insă, bomba a picat luni, cănd la Braşov a ajuns sud-coreeanca Woo Sun Hee.

DORINŢĂ. Hee a fost jucătoarea cel mai intens curtată de Oltchim in urmă cu un an. Atunci, Ioan Gavrilescu, preşedintele Oltchim, s-a făcut luntre-punte pentru a-i determina pe oficialii grupării Sam Chuck City să-i acorde dezlegarea extremei dreapta. Ceea ce nu a reuşit cel mai influient om din handbalul romănesc, a rezolvat Mariana Tărcă, antrenorul Rulmentul Braşov. "Ne bucurăm foarte tare că am reuşit să obţinem semnătura ei şi că va rămăne la noi cel puţin doi ani, cu opţiune de prelungire pentru incă un sezon. Este o handbalistă valoroasă pe care orice echipă şi-ar dori să o aibă in lot. Ne-am luptat mult să reuşim să o aducem aici, dar cu siguranţă a meritat acest efort" - a declarat Sorin Tărcă, preşedintele clubului braşovean. Woo a jucat integral toate partidele susţinute de echipa naţională a Coreei de Sud, incepănd cu anul 2001, atunci cănd a fost convocată pentru prima dată la naţională. In 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, Woo Sun Hee a făcut parte din echipa turneului, fiind considerată cea mai bună extremă dreapta din lume. Hee a mai fost curtată de Hypo Viena, Aarhus, Itxako Estella şi, anul trecut, de Oltchim Rămnicu Vălcea. "Am avut mai multe oferte, dar echipa din Coreea nu m-a lăsat să plec in Europa, considerănd că drumul este mult prea lung, iar asta va ingreuna puţin prezenţele mele la naţională. Mă bucur in că am reuşit să vin la Braşov. Imi place foarte mult oraşul şi abia aştept să incepem pregătirea. Mi-am dorit să joc in Romănia de cănd am văzut echipa naţională la Atena", a explicat Woo motivul alegerii sale. Conform unor surse din interiorul acestei grupări, Hee urmează să căştige circa 7 mii de euro lunar, exceptănd din această sumă alte bonusuri de performanţă.

×
Subiecte în articol: sport