x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Organizatorii de la Wimbledon, „inconștienți”

Organizatorii de la Wimbledon, „inconștienți”

de Adi Munteanu    |    19 Mar 2020   •   11:18
Organizatorii de la Wimbledon, „inconștienți”

Și tenisul are de suferit în această perioadă. Toate turneele au fost anulate, renunțându-se și la ideea de a se juca fără spectatori. În plan financiar, toți sportivii pierd sume uriașe de bani, mai ales cei din topul mondial. Turneul de la Roland Garros se va desfășura între 20 septembrie şi 4 octombrie, însă cel de la Wimbledon a rămas, momentan, în calendar la data stabilită.

 

Organizatorii francezi ai turneului de la Roland Garros au anunțat mutarea lui în toamnă, începând cu 20 septembrie, imediat după încheierea US Open, devenind astfel ultimul turneu de Grand Slam al anului. Cum această decizie a fost luată fără a se consulta cu ATP și WTA, a stârnit imediat un scandal uriaș. Americanii au în aceeași perioadă Laver Cup, o competiție ATP, care va avea loc Boston, și la care au vândut deja toate biletele.

Dacă francezii au creat un imens scandal prin mutarea turneului, organizatorii turneului de la Wimbledon au stârnit controverse că, cel puțin deocamdată, turneul va avea loc la data stabilită și cu publicul în tribune. Lumea tenisului a explodat imediat. „Englezii sunt inconștienți! Cum pot organiza turneul în plină criză de pandemie? Cine cred ei că va veni? Poate doar spectatorii inconștienți”, se spune de site-urile de tenis.

În majoritate, jucătorii și jucătoarele din Top 100 au anunțat deja pe Tweeter că este foarte puțin probabil să fie o participare care să umple măcar tabloul principal. Cu atât mai puțin pe cel al calificărilor, care încep mult înaintea turneului propriu-zis, când este așteptat vârful de periculozitate al pandemiei mondiale.

Turneul Campioanelor la Shenzhen?

Mulți specialiști sunt de părere că, pentru siguranța jucătorilor și a spectatorilor, calendarul turneelor de tenis ar trebui să reînceapă din luna octombrie, doar dacă nu mai există alerta coronavirus. Dacă această criză nu se va încheia, cel mai sigur nu se va mai juca tenis în 2020. Mai mult de atât, și Turneul Campioanelor, care ar trebui să se desfășoare în China, la Shenzhen, este foarte improbabil să se mai dispute acolo.

×