"Tribunalul Bucureşti a respins cererea de suspendare a certificatului de urbanism nr. 87/2010, cerere formulată de Greenpeace România şi Centrul de Resurse Juridice, împotriva Consiliului Judeţean Alba şi companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Decizia confirmă astfel validitatea documentului emis către RMGC. Acesta este cel de-al şaselea proces important câştigat de RMGC de la începutul acestui an", se arată într-un comunicat al Roşia Montană Gold Corporation.
"Ca urmare a acestor succese consecutive în justiţie şi a reluării analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimăm încrederea că analiza va dovedi, dincolo de orice îndoială, faptul că Proiectul Roşia Montană a fost elaborat la cele mai înalte standarde internaţionale, astfel încât să devină un model de operaţiune minieră. Atât din punct de vedere tehnic, cât şi din perspectiva dezvoltării comunităţii locale, mina de la Roşia Montană va fi un model pe care orice proiect minier ulterior îl va urma", a declarat Dragoş Tănase, director general al RMGC.
"Proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României, în mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contribuţie totală potenţială la PIB de 19 miliarde USD incluzând efectele de multiplicare, conform estimărilor recente ale specialiştilor britanici de la Oxford Policy Management.
Proiectul va genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană şi contribuind, în acelaşi timp, la conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural", se mai arată în comunicatul RMGC.