x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie De ce a fost amânată timp de două săptămâni distribuirea de tablete în școlile din București. Explicația ministrului Anisie

De ce a fost amânată timp de două săptămâni distribuirea de tablete în școlile din București. Explicația ministrului Anisie

de Razvan Voiculescu    |    15 Oct 2020   •   14:44
De ce a fost amânată timp de două săptămâni distribuirea de tablete în școlile din București. Explicația ministrului Anisie

Situație ciudată în Capitală unde 8.057 de tablete nu au fost distribuite către școli, fiind de două săptămâni în depozitul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

„Marți am aflat de această situație. Prin acest program de distribuție de tablete pe care Ministerul Educației îl desfășoară ne pregătim să fim în scenariul roșu, dacă e necesar”, a explicat Monica Anisie.

Întrebată de ce tabletele nu au plecat din depozitul ISMB timp de două săptămâni, ministrul a explicat că „Inspectoratul Școlar al Municipiului București a motivat că a fost o situație în care inspectorul școlar general și alți colegi au fost în izolare sau carantină, altii bolnavi de covid, acesta a fost motivul”.

În ce priveşte tabletele de care elevii au nevoie pentru cursuri on-line, "acestea au plecat către unităţile de învăţământ. Sectorul 2 şi-a luat tabletele, sectorul 4 e prezent.

În curând, către toate unităţile de învăţământ vor fi transmise aceste tablete. În curând, adică azi", a dat asigurări ministrul Educaţiei.

Capitala a înregistrat 777 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului remis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul epidemiei.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că toate școlile din București se pregătesc pentru trecerea la scenariul roșu, în cazul în care incidența cazurilor depășește pragul de 3 la 1.000 de locuitori.

×