x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu, despre posibila închidere a școlilor în valul 5

Sorin Cîmpeanu, despre posibila închidere a școlilor în valul 5

08 Ian 2022   •   09:06
Sorin Cîmpeanu, despre posibila închidere a școlilor în valul 5
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile nu se vor închide chiar dacă va crește numărul de infectări în perioada următoare.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care federația părinților FEPAL a cerut trecerea în online pentru o perioadă de cel mult o săptămână pentru a evita impactul infectărilor în școli. Totodată, în România, testarea în școli este suspendată în acest moment, după doar aproape trei săptămâni în care au fost teste în unitățile de învățământ la sfârșitul anului trecut.

„Luăm în considerare punctul de vedere al Ministerului Sănătății care spune că școlile nu trebuie închise. Din perspectiva educației, momentul este total nepotrivit, pentru că în săptămâna 10-14 ianuarie, urmează să se încheie situația școalară, pentru semestrul 1.Din perspectivă legală cei care au făcut această solicitare, către Ministerul Educației, dovedesc o gravă necunoaștere a legislației, deoarece Ordonanța de urgență 99 din 10 septembrie 2021 permite trecerea în online doar până la data de 10 ianuarie. Nu există nici măcar bază legală a trecerii în online a școlilor”,a declarat ministrul Educației, vineri seară, la un post TV

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu închiderea școlilor