x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 15 luni de închisoare pentru un texan care a mințit pe Facebook în legătură cu COVID-19!

15 luni de închisoare pentru un texan care a mințit pe Facebook în legătură cu COVID-19!

de Şerban Mihăilă    |    07 Oct 2021   •   11:39
15 luni de închisoare pentru un texan care a mințit pe Facebook în legătură cu COVID-19!
Sursa foto: Matthew Ansley Unsplash.com

Un texan care a răspândit anul trecut pe Facebook o farsă cu COVID-19 a fost condamnat la 15 luni de închisoare și o amendă de 1.000 de dolari. Christopher Charles Perez a fost găsit vinovat pentru răspândirea de informații false și a farselor legate de arme biologice, a anunțat Departamentul american al Justiției, citat de  CBS News.

În aprilie 2020, bărbatul de 40 de ani a postat două mesaje false pe Facebook, în care pretindea că a plătit o persoană bolnavă de COVID-19 să lingă produse într-un magazin alimentar din San Antonio pentru a băga frica în cumpărători. Capturile de ecran cu mesajele amenințătoare au ajuns apoi în mâinile agenților de la biroul Diviziei pentru Terorism și Arme de Distrugere în Masă al FBI din San Antonio. Ulterior, după o investigație amănunțită, s-a dovedit că amenințările lui Perez erau false. Într-un final, însuși autorul postărilor a recunoscut că mesajele nu aveau un conținut real.

„Cei ce amenință să folosească COVID-19 drept armă împotriva celorlalți oameni vor fi trași la răspundere pentru faptelel lor, chiar dacă amenințările sunt niște farse!”, a afirmat un purtător de cuvânt al biroului FBI din San Antonio. „Acțiunile lui Perez au fost derulate în cunoștință de cauză pentru a răspândi frica și panica, iar sentința de astăzi ilustrează gravitatea acestei infracțiuni!”, a acontinuat el, citat de CBS News.

În timpul pandemiei, farse precum cea a lui Perez au erupt pe numeroase rețele sociale, care, la rândul lor, și-au intensificat eforturile pentru combaterea acestui tip de dezinformare. Facebook susține că a șters 20 de miloane de postări false și a închis conturile a peste 3.000 de persoane care au produs conținut fals.

 

×
Subiecte în articol: condamnat covid