x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi United Galați câștigă al treilea titlu consecutiv de campioană a României la futsal

United Galați câștigă al treilea titlu consecutiv de campioană a României la futsal

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   00:40
United Galați câștigă al treilea titlu consecutiv de campioană a României la futsal
Sursa foto: United Galați

CS United Galați a cucerit marți seara un nou titlu de campioană a României. După cele două victorii de pe teren propriu de săptămâna trecută din primele două episoade ale finalei Ligii 1 Futsal cu CFR Timișoara (5-2 și 5-3), trupa pregătită de Florin Ignat a bifat și al treilea succes.

De aceast, gălățenii s-au impus în Banat (2-0) și, cu scorul general de 3-0, își adjudecă astfel cel de-al treilea titlu consecutiv, informează frf.ro.

Este al doilea sezon la rând când finala Ligii 1 Futsal e tranșată de United Galați în minimum de trei partide. În urmă cu un an, gălățenii învingeau în finală FK Odorheiu Secuiesc tot cu 3-0 la general.

Confruntarea de marți, de la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a fost una deosebit de echilibrată. CFR Timișoara își juca ultima șansă de a prelungi finala cu cel puțin o partidă, care în cazul unui succes al bănățenilor ar fi urmat să se joace a doua zi, tot la Timișoara.

Gustavo Almeida Sa Silva, cel mai bun jucător al gazdelor, a ratat prima mare ocazie, „torpila” trimisă de el de la distanță spre poarta gălățenilor zguduind stâlpul din dreapta lui Petrișor Toniță. Replica a venit de la Daniel Araujo, căpitanul gălățenilor, care l-a imitat pe Gustavo.

Cu șase minute și jumătate înainte de pauză, Theodor Lungu l-a faultat în careu pe Andrei Crăciun, penlaty-ul acordat fiind transformat cu siguranță de Daniel Araujo. Cu un Toniță sigur pe el între buturi și cu un joc colectiv foarte bun, United nu i-a dat vreo șansă adversarei.

Andrei Crăciun, căpitanul primei reprezentative a României, care a evoluat puțin din pricina unei accidentări, a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului, cu un șut de la distanță în vinclul porții lui Lungu.

În ciuda eforturilor bănățenilor, care au jucat în câteva rânduri inclusiv „5 contra 4”, scorul a rămas neschimbat până la final. CS United Galați încheie astfel un nou sezon cu succes și va reprezenta Liga 1 în UEFA Futsal Champions League și în sezonul viitor.

Titlul pentru cel mai bun marcator al sezonului 2023-2024 a plecat și el la Galați. Trofeul „Gheata de Aur” a Ligii 1 Futsal a fost adjudecat de internaționalul moldovean Iulian Cojocaru, cu 30 de goluri marcate.

La festivitatea de premiere, Daniel Araujo, căpitanul campioanei United Galați, a primit trofeul destinat campioanei României de la selecționerul Endre Kacsó.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: United Galați futsal campioana