x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă persoane, arestate în Polonia, sub acuzația de sabotaj la comanda Rusiei

Nouă persoane, arestate în Polonia, sub acuzația de sabotaj la comanda Rusiei

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   20:30
Nouă persoane, arestate în Polonia, sub acuzația de sabotaj la comanda Rusiei

Nouă persoane au fost arestate în Polonia sub acuzația de sabotaj la comanda Rusiei. Anunțul a fost făcut de premierul polonez Donald Tusk. În paralel, polonezii investesc sume suplimentare în serviciile secrete.

Anchetatorii din Polonia au arestat nouă persoane în legătură cu acte de sabotaj comise în ţară la ordinul serviciilor ruse, a declarat prim-ministrul Donald Tusk, potrivit Reuters.

Polonezii susțin că sprijinul masiv pentru Ucraina au transformat Polonia într-o țintă pentru serviciile secrete din Rusia. Rușii încearcă să destabilizeze țara, mai cred polonezii.

În cazul celor nouă suspecți este vorba despre acte de sabotaj care au presupus agresiuni fizice, incendieri și tentative de incendiere, a explicat Donald Tusk.

Premierul a mai spus că Polonia colaborează cu aliații săi în această problemă și că astfel de comploturi au afectat și Lituania, Letonia și posibil și Suedia.

La începutul acestei luni, Tusk a annunțat că Polonia va aloca 100 de milioane de zloți suplimentari (25,5 milioane de dolari) serviciilor de informații pentru a lupta cu amenințările din partea Rusiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sabotaj Polonia arestari