x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aderarea Romaniei / Dreapta europeana cocheteaza cu amanarea

Aderarea Romaniei / Dreapta europeana cocheteaza cu amanarea

de Irina Cristea    |    11 Mar 2006   •   00:00
Aderarea Romaniei / Dreapta europeana cocheteaza cu amanarea

Principala forta de dreapta din Parlamentul European este ingrijorata de turnura luata de lupta autoritatilor romane impotriva coruptiei si descrie o eventuala amanare a aderarii drept o falsa drama.
"Stiu ce se intampla in Parlamentul Romaniei in ultima perioada de timp si mai ales faptul ca anumite proceduri legale au fost respinse. Este necesar ca Parlamentul sa faca pasi legali impotriva coruptiei, daca avem in vedere ca este in joc aderarea Romaniei", a declarat, pentru postul Deutche Welle, liderul Partidului Popularilor Europeni, Hans-Gert Poettering (foto).
El a confirmat o tendinta vizibila de ceva timp in grupul conservator, care se refera la 2008 drept termen mult mai realist pentru aderarea Romaniei la UE.
"Daca aderarea va fi in 2007 sau 2008, nimeni nu va trebui sa interpreteze drept un dezastru un termen de un an mai devreme sau mai tarziu", suna si declaratia crestin-democratului Boge Reimer. Acesta a mai spus ca unele dintre statele membre ar putea sa nu fie multumite de raportul din mai al Comisiei Europene si sa ceara unul aditional. "Nu am informatii concrete in acest moment", s-a scuzat Reimer. Comisia Europeana urmeaza sa prezinte, in toamna acestui an, ultimul raport de monitorizare privind pregatirile de aderare ale Romaniei.

×
Subiecte în articol: externe