x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în R. Moldova: S-au deschis secţiile de vot pentru al doilea tur al scrutinului prezidenţial

Alegeri în R. Moldova: S-au deschis secţiile de vot pentru al doilea tur al scrutinului prezidenţial

13 Noi 2016   •   08:10
Alegeri în R. Moldova: S-au deschis secţiile de vot pentru al doilea tur al scrutinului prezidenţial

Secţiile de vot pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis duminică dimineaţă în Republica Moldova.

În total au fost deschise 2081 de secţii de vot atât în ţară cât şi peste hotare. În afara ţării au fost deschise 100 de secţii de votare.

În acest tur al doilea tur de scrutin au fost tipărite cu peste 10.000 de buletine de vot mai multe decât la scrutinul din urmă cu două săptămâni.

Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), şi Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, considerat crucial pentru viitorul ţării.

Socialistul Igor Dodon a câştigat primul tur de scrutin, desfăşurat la 30 octombrie, cu 47,98% din sufragii (680.550 de voturi).

Maia Sandu, candida forţelor proeuropene, s-a plasat pe poziţia a doua, cu 38,71% din sufragii (549.152 de voturi).

Prezenţa la urne a fost de 50,95%. Este pentru prima dată după anul 2000 când cetăţenii îşi aleg prin vot direct preşedintele, acesta fiind până acum votat de parlament. www.agerpres.ro

×