x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ ROŞIE de inundaţii în estul Croaţiei. Nivelul Dunării creşte cu 1,5 cm pe oră

ALERTĂ ROŞIE de inundaţii în estul Croaţiei. Nivelul Dunării creşte cu 1,5 cm pe oră

12 Iun 2013   •   15:23
ALERTĂ ROŞIE de inundaţii în estul Croaţiei. Nivelul Dunării creşte cu 1,5 cm pe oră

Nivelul apelor Dunării în oraşul Vukovar din estul Croaţiei a atins 6,60 m miercuri la ora 10:00, iar autorităţile croate au decis instituirea alertei roşii de-a lungul fluviului, informează agenţia croată de presă Hina.

"Deşi nivelul apei nu a trecut de nivelul de alertă roşie, 6,80 m, date fiind circumstanţele extraordinare, s-a decis instituirea alertei roşii", a declarat pentru Hina Mario Spajic, şeful echipei de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Vuka din Vukovar.

Acesta a confirmat că nivelul Dunării creşte cu 1,5 cm pe oră, dar a precizat că probabil nivelul maxim al unei de viitură care se îndreaptă spre Vukovar va fi unul mai redus decât cota maximă istorică de 7,20 m.

Veterani croaţi din Zagreb s-au mobilizat şi au pregătit saci cu nisip în aşteptarea viiturii care se îndreaptă spre Vukovar, după ce a provocat inundaţii în mare parte din Europa centrală.

'Vom lucra la umplerea sacilor până seara târziu şi apoi vom reveni la Zagreb, întrucât experţii au estimat că nu va mai fi nevoie de forţe suplimentare', a menţionat pentru Hina unul dintre veteranii participanţi la operaţiune.

Primarul oraşului croat, Zeljko Sabo, i-a vizitat pe veteranii angajaţi în lucrările de asigurare a protecţiei împotriva inundaţiilor şi le-a mulţumit pentru eforturi, mai notează agenţia citată.

×