x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apărare: Rusia dă înapoi

Apărare: Rusia dă înapoi

de Sînziana Stancu    |    13 Feb 2008   •   00:00

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat retragerea radarelor ruseşti din Ucraina, a informat serviciul de presă al Kremlinului

Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat retragerea radarelor ruseşti din Ucraina, a informat serviciul de presă al Kremlinului. Putin a promulgat o lege adoptată în ianuarie, de către Duma de Stat, numită “Denunţarea acordului între Rusia şi Ucraina privind sistemele de avertizare antirachetă şi control spaţial”, ce permite închiderea bazelor radar ruse de la Mukacev (vestul Ucrainei) şi Sevastopol (Crimeea) şi repatrierea dispozitivelor. Rusia intenţiona mai demult să renunţe la toate radarele din străinătate şi de a nu mai depinde de alte state, ca Ucraina, Kazahstan, Azerbaidjan sau Belarus.

 

ÎNGROZIT. Cu toate acestea, ieri, Putin a avertizat Ucraina că ar putea să intre în raza rachetelor ruseşti în cazul în care va adera la NATO şi ar primi pe teritoriul ei elemente din scutul american antirachetă. “Nu sunt numai îngrozit (...) este înfricoşător chiar şi să mă gândesc că Rusia, în replică la o posibilă desfăşurare a scutului antirachetă în Ucraina (...), ar trebui să îşi îndrepte rachetele de ofensivă spre Ucraina”, a avertizat preşedintele rus.


 

 

 

×
Subiecte în articol: externe