x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata ucraineană lucrează pentru compania lui Biden Junior

Armata ucraineană lucrează pentru compania lui Biden Junior

de Dan Constantin    |    15 Sep 2014   •   12:20
 Armata ucraineană lucrează pentru compania lui Biden Junior

O ştire interesantă este difuzată de The Epoch Times, un site cu secţiunea românească orientată explicit antiguvernamental. Aflăm că Burisma Holding, compania energetică din Ucraina, care l-a angajat ca director juridic pe fiul vicepreşedintelui american Jo Biden, a început lucrările de exploatare a gazelor de şist cu ajutorul armatei ucrainiene.

Informaţia este cuprinsă într-un comentariu privind dezbaterile organizate de Center for European Policy Analysis la Bucureşti. Autoarea, Loredana Dicu, subtitrează informaţia cu trimiterea la vorba românească - interesul poartă fesul.''Guvernul de la Kiev a început instalarea echipamentelor pentru exploatarea gazelor de şist, în timp ce armata ucraineană participă la proces'' relatează autoarea, cunoscută ca o vehementă contestatară a proiectului companiei americane Chevron de la Pungeşti.

Detalii despre interesele Burisma Holding în exploatarea gazelor de şist din Ucraina sunt prezentate încă din 26 iulie 2014 de Global Researche. Compania care are în consiliul de administraţie nu doar pe Hunter Biden, ci şi pe fostul preşedinte polonez Kwazniwski, dispune de concesionile unor câmpuri gaziere în regiuniea Nipru-Donetk, în estul Ucrainei, în zona subcarparică din vest şi în sud, în Azov-Kuban. Site-ul citat relatează că trupele ucrainiene contribuie la instalarea echipamentelor de producţie pentru gaze de şist în Slaviansk, aflat în centrul câmpului gazier Yzovka. De asemenea trupele asigură o zonă de protecţie pentru instalaţiile de forare.

La Slaviansk, în timpul verii, au avut loc lupte grele între separatişti şi armata Ucrainei. Ucraina se confruntă cu o criza gravă a gazelor şi ia măsuri de urgenţă pentru sporirea producţiei interne şi a importurilor din alte surse, altele decât Gazprom. Ecologiştii au protestat faţă de operaţiunile de fracturare hidraulică în zona Yzovca, cerând un referendum pe această temă.


×
Subiecte în articol: armata ucraina jo biden