x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentatele de la Paris: 7 din cele 8 persoane arestate în raidul de la Saint-Denis au fost eliberate

Atentatele de la Paris: 7 din cele 8 persoane arestate în raidul de la Saint-Denis au fost eliberate

21 Noi 2015   •   13:58
Atentatele de la Paris: 7 din cele 8 persoane arestate în raidul de la Saint-Denis au fost eliberate

Şapte din cele opt persoane reţinute miercuri în suburbia pariziană Saint-Denis, în asaltul poliţiei asupra unui apartament unde se afla presupusul organizator al atentatelor de la 13 noiembrie, Abdelhamid Abaaoud, au fost eliberate sâmbătă, a anunţat Parchetul capitalei franceze, potrivit AFP.

Cea de-a opta persoană, un bărbat care îi furnizase apartamentul lui Abaaoud, rămâne în schimb în arest, a precizat aceeaşi sursă.

Înainte de reţinerea sa în contextul raidului, acest bărbat, Jawad Bendaoud, a explicat pentru AFP că a găzduit, 'ca o favoare', două persoane "care veniseră din Belgia" şi care "voiau doar apă şi să se roage".

El a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare pentru 'lovituri cauzatoare de moarte' şi a ieşit din detenţie în 2013.

Arestul său poate fi prelungit până la şase zile, aşa cum se întâmplă în cazul unei anchete teroriste într-o situaţie de ameninţare iminentă.

Celelalte şapte persoane eliberate sâmbătă sunt o femeie reţinută în compania lui Jawad Bendaoud pe o stradă nu departe de locul raidului şi "şase persoane care se aflau în imobil sau în apropiere", potrivit parchetului.

La o săptămână de la atentate, anchetatorii încep să aibă o idee mai exactă a membrilor celor trei comandouri, formate în total din zece jihadişti, care au ucis 130 de persoane la 13 noiembrie la Paris.

Însă rolul unuia dintre ei, Salah Abdeslam, nu a fost clarificat încă. Acest bărbat, care cel mai probabil s-a deplasat în Belgia la o zi după atacuri, este în continuare căutat de poliţie.

Sursa: AGERPRES 

×