x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment de la Bruxelles - "Atentie la politica interna!"

Avertisment de la Bruxelles - "Atentie la politica interna!"

de Irina Cristea    |    25 Noi 2005   •   00:00
Avertisment de la Bruxelles  -  "Atentie la politica interna!"

Votul pe care europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe l-au acordat raportului Moscovici nu trebuie considerat un cec in alb, avertizeaza presedintele comisiei, crestin-democratul Elrmar Brok.
Europarlamentarul german spune ca, in acest moment, exista anumite ingrijorari legate de reformele din Romania, dar si din Bulgaria, in vederea aderarii, si crede ca una dintre problemele celor doua state este situatia din politica interna. "Votul nu este un cec in alb. Principala dificultate este implementarea concreta a legislatiei si normelor europene, in conditiile in care contextul politic intern nu este tocmai stabil", se arata intr-un comunicat remis de biroul de presa al grupului conservator din Parlamentul European.

MAI BUNI CA VECINII. De asemenea, Elmar Bok a confirmat noua tendinta europeana de a aprecia mai mult performantele Romaniei decat pe cele ale Bulgariei. "Ingrijorarile noastre cele mai mari, pana in acest moment, vizeaza Bulgaria", a spus parlamentarul european, subliniind ca "Romania are un plan de actiune extrem de ambitios". Germanul a reamintit ca Parlamentul European doreste ca ambele tari sa adere la UE la 1 ianuarie 2007, in conditiile in care continua reformele necesare integrarii.

×
Subiecte în articol: externe