x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BLOCURI BOMBARDATE. "Distrugeri enorme", într-o suburbie a orașului Donețk

BLOCURI BOMBARDATE. "Distrugeri enorme", într-o suburbie a orașului Donețk

12 Iul 2014   •   21:34
BLOCURI BOMBARDATE. "Distrugeri enorme", într-o suburbie a orașului Donețk

Blocuri de apartamente din Marinka, situat la vest de Donețk, au fost bombardate continuu începând din noaptea de sâmbătă și pe parcursul zilei - informează BBC.

Rebelii pro-ruși și guvernul de la Kiev dau vina unii pe alții, condamnând tabăra adversă că a bombardat obiective civile cu sisteme de rachete Grad și Uragan.

Conform milițiilor separatiste baricadate în zona orașului Donețk, 30 de civili au fost uciși de explozii.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor ucrainene de securitate, Andriy Lysenko, spune citând surse de la fața locului că pagubele sunt "enorme" și încă există persoane prinse sub dărâmături. Totodată, el îi acuză pe separatiști că împiedică echipele de salvare să ajungă la fața locului.

Noul episod sângeros al luptelor din estul Ucrainei vine la o zi după ce cel puțin 19 soldați ai Kievului au fost uciși de rebeli în regiunea vecină, Luhansk. Rapoartele neoficiale indică, însă, cifre mult mai mari. Un ofițer care a supraviețuit atacului a spus că peste 50 de militari și-au pierdut viața. Se pare că atacul de vineri s-a produs în momentul în care o coloană militară staționa în regiunea Luhansk. Rebelii au atacat detașamentul cu rachete Grad.

Citește și 13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni

Dacă cifrele neoficiale vor fi confirmate, acesta este cea mai sângeroasă lovitură primită de armată ucraineană de la începutul conflictului. Pe 13 iunie, tot în Luhansk, rebelii au doborat un avion militar cu 49 de militari la bord.

×
Subiecte în articol: conflict ucraina razboi ucraina donetk