x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bogaţii New York-ului trăiesc cu 11 ani mai mult decât săracii acestui oraş

Bogaţii New York-ului trăiesc cu 11 ani mai mult decât săracii acestui oraş

15 Oct 2015   •   12:26
Bogaţii New York-ului trăiesc cu 11 ani mai mult decât săracii acestui oraş

New York-ul este un oraş cu inegalităţi uneori ameţitoare, iar locuitorii unei zone foarte sărace din Brooklyn trăiesc în medie cu 11 ani mai puţin decât cei care locuiesc aproape de Wall Street, potrivit statisticilor oficiale publicate miercuri, citate de agenţia France Presse.

Aceste statistici asupra sănătăţii newyorkezilor au fost detaliate pentru zona Brooklyn, una dintre cele cinci ale New York-ului alături de Manhattan, Bronx, Queens şi Staten Island.

În cartierul sărac Brownsville din Brooklyn, a cărei populaţie este formată în proporţie de 76% din afroamericani, speranţa de viaţă este de 74,1 ani, una dintre cele mai scăzute din New York.

Prin comparaţie, speranţa de viaţa în districtul financiar Manhattan este 85,4 ani, cea mai mare din oraş, potrivit surselor oficiale.

Aceasta este prima dată după 2006 când aceste statistici sunt actualizate, ele detaliind inclusiv rata obezităţii, bolile respiratorii, diabetul, obiceiurile alimentare, consumul de alcool, fumatul, drogurile, naşterile premature dar, de asemenea, şi poluarea, veniturile, condiţiile de locuit şi rata violenţei.

"Problemele de sănătate tind să se concentreze în sectoare unde trăiesc oameni de culoare şi unde mulţi locuitori trăiesc în sărăcie", a declarat dr. Mary Bassett, comisar la Departamentul Sănătăţii din New York. "Este nedrept şi evitabil", a adăugat oficialul newyorkez.

În Brownsville (86.377 locuitori), 28% dintre adulţi nu au terminat liceul şi numai 18% au frecventat universitatea, spre deosebire de Wall Street unde numai 4% nu au terminat liceul şi 84% sunt absolvenţi de universităţi.

Tot în Brownsville, 37% dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei, iar 56% din veniturile locuitorilor sunt cheltuite pentru a avea o locuinţă.

Rata de încarcerare este a doua cea mai mare din New York, iar cea a violenţei este cea mai mare din oraş (180 de agresiuni la 100.000 de locuitori).

Obezitatea la adulţi este de 32%, diabetul 15% iar 40% dintre adulţi consumă cel puţin o băutură cu zahăr pe zi. Rata de spitalizare la psihiatrie (1.727 de internări la 100.000 de adulţi) este de şapte ori peste cea din districtul financiar Manhattan (259).

Profilul social şi medical al altor zone din New York ar urma să fie lansat în săptămânile următoare.

×
Subiecte în articol: new york nivel de trai in new york