x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BP a încercat să păcălească publicul cu imagini editate în Photoshop

BP a încercat să păcălească publicul cu imagini editate în Photoshop

de Cristian Ionescu    |    21 Iul 2010   •   00:00
BP a încercat să păcălească publicul cu imagini editate în Photoshop
Sursa foto: news.yahoo.com/

Gigantul petrolier BP (British Petroleum) a publicat pe site-ul companiei o imagine a centrului de comanda Horizon (Houston), editată în Photoshop. Gafa monumentală a fost imediat observată de oamenii cu pregatire în astfel de programe, aceştia aducând-o imediat în atenţia mass-mediei, scrie washingtonpost.com

Compania a scos ulterior imaginea modificată de pe site, înlocuind-o cu ceea ce au susţinut ei că era originalul. Purtătorul de cuvânt al BP, Scott Dean, a declarat că "nu a existat niciun complot diabolic în spatele fotografiei modificate. Ce s-a intamplat de fapt, a fost că, un angajat al companiei a dat copy/paste la cateva imagini, ca să acopere ecranele goale din fotografia originală, dar cu intenţii bune. A acoperit monitoarele fara semnal cu imagini copiate de la celelalte. În mod normal, nu se foloseşte Photoshop decât în cazuri de corecţie a culorilor sau la cropat. Am rugat echipa post-producţie să se abţină de la a mai face acest lucru în viitor", a încheiat Dean.

BP se face vinovată de scurgerea uriaşă de petrol din Golful Mexic, determinată de explozia la 20 aprilie a platformei Deepwater Horizon, exploatată de companie.

Imaginea modificata:


Imaginea reală:


×
Subiecte în articol: special externe observator