x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Breşă gravă de securitate. Datele din paşapoartele lui Obama, Merkel şi Putin, făcute publice

Breşă gravă de securitate. Datele din paşapoartele lui Obama, Merkel şi Putin, făcute publice

30 Mar 2015   •   15:12
Breşă gravă de securitate. Datele din paşapoartele lui Obama, Merkel şi Putin, făcute publice

Date personale, cum ar fi numărul de pașaport sau informații privind viza, ale unor lideri mondiali ca Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel, David Cameron sau Narendra Modi au fost dezvăluite accidental de către Ministerul australian pentru imigrare în timpul organizării summitului G20 de la Brisbane în noiembrie anul trecut.

Un angajat al Ministerului pentru imigrare și protecția frontierelor din Australia a trimis, din greșeală, datele personale ale participanților la summitul G20 (15-16 noiembrie 2014) organizatorilor Cupei Asiei la fotbal (9-31 ianuarie 2015), relatează publicația britanică The Guardian, conform Agerpres. Astfel, printre liderii mondiali ale căror date personale au fost trimise, din greșeală, organizatorilor Cupei Asiei la fotbal s-au numărat președinții american Barack Obama, rus Vladimir Putin și chinez Xi Jinping, cancelarul german Angela Merkel sau premierii indian Narendra Modi, japonez Shinzo Abe și australian Tony Abbott. În total, scurgere de date s-a extins la 31 de persoane.

Datele includeau numele liderilor internaționali, data lor de naștere, informații din pașaport și referitoare la vize.

'Cauza acestei încălcări a fost o eroare umană. (Angajatul) nu a verificat dacă în funcția AutoFill din Microsoft Outlook au fost introduse corect datele persoanei căreia îi era destinat e-mailul, de aceea mesajul a ajuns la o adresă greșită', a explicat ulterior directorul serviciului de vize din cadrul Ministerului australian pentru imigrare.

Oficialul australian susține că este puțin probabil ca toate aceste informații să fi ajuns în spațiul public, întrucât, fiind sesizați de urgență, organizatorii Cupei Asiei la fotbal au eliminat mesajul primit. Nu este însă foarte clar dacă liderii mondiali au fost informați cu privire la acest incident, scrie The Guardian.

×