x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce răspuns a avut Jean-Claude Juncker în urma acuzațiilor că stă prea mult pe telefonul mobil

Ce răspuns a avut Jean-Claude Juncker în urma acuzațiilor că stă prea mult pe telefonul mobil

07 Iul 2015   •   22:10
Ce răspuns a avut Jean-Claude Juncker în urma acuzațiilor că stă prea mult pe telefonul mobil

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le-a răspuns marţi eurodeputaţilor care l-au criticat pentru timpul petrecut pe telefonul mobil, spunând că lucrează şi că face schimb de mesaje cu premierul grec Alexis Tsipras, înaintea unui summit al zonei euro consacrat Greciei în cursul serii, transmite AFP.

"Încetaţi cu această pălăvrăgeală care constă în a-mi spune că mă uit la telefon", a spus el în Parlamentul European, în prima sa luare de poziţie publică după ce grecii au respins duminică prin referendum propunerile de acord ale creditorilor internaţionali - UE, BCE şi FMI.

"Fac texting (schimb de mesaje n.r.), cum se zice în engleză, cu premierul grec. Nu ştiu dacă şi voi aveţi ocazia să faceţi la fel, dar trebuie să fac acest lucru astăzi. Îmi fac treaba", a spus Juncker, fost premier luxemburghez, extrem de implicat în negocierile privind soarta Greciei.

"În plus, a livra despre Comisie şi Europa ideea că am sta în saloane aurite şi că nu cunoaştem îndeaproape condiţiile de viaţă ale cetăţenilor noştri arată absurditatea populismului elementar, a demagogiei nesănătoase. Eu am discuţii săptămânal cu cetăţeni greci", a adăugat el.

El i-a răspuns eurodeputatei Krisztina Morvai, din cadrul partidului ungar de extremă-dreapta Jobbik, care i-a reproşat preşedintelui executivului comunitar că este nedezlipit de telefonul mobil şi că nu cunoaşte "problemele oamenilor de rând".

Anterior, guvernul grec fusese cel care stârnise furia lui Juncker. "Nu accept aici să fiu calificat drept terorist de către guvernul grec", a spus fostul preşedinte al Eurogrup, care a precizat că va cere explicaţii din partea premierului Alexis Tsipras la summitul extraordinar al zonei euro prevăzut pentru marţi seară la Bruxelles.

Ministrul grec de finanţe Yanis Varoufakis, care a demisionat luni, a acuzat sâmbătă creditorii internaţionali ai ţării de 'terorism' şi că 'vor să umilească Grecia'.

Potrivit unei surse guvernamentale de la Atena, Tsipras şi Juncker au avut deja luni seară o convorbire telefonică. agerpres.ro

×