x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai căutată relicvă a creştinătăţii, descoperită în Spania! Doi istorici susţin că au găsit Sfântul Graal

Cea mai căutată relicvă a creştinătăţii, descoperită în Spania! Doi istorici susţin că au găsit Sfântul Graal

02 Apr 2014   •   13:05
Cea mai căutată relicvă a creştinătăţii, descoperită în Spania! Doi istorici susţin că au găsit Sfântul Graal

Sfântul Graal, vasul din care, după unii, Iisus ar fi sorbit vin la Cina cea de Taină, sau în care, după alţii, Iosif din Arimateea ar fi strâns sângele lui Iisus după crucificare, reprezintă un mister la fel de vechi ca şi creştinismul, ar fi fost descoperit în Spania, conform ABC News, citat de Agerpres.

Doi istorici susţin că un pocal din aur încrustat cu pietre preţioase, care mai bine de 1.000 de ani s-a aflat în bazilica San Isid din Leon, Spania, şi apoi a ajuns într-un muzeu, ar fi legendarul Sfânt Graal.

Cei doi istorici, Margarita Torres şi Jose Manuel Ortega del Rio, autori ai cărţii 'Kings of the Grail' (Regii Graalului), susţin că au descoperit dovezi incontestabile cu privire la soarta Graalului din nişte papirusuri egiptene în care se precizează că obiectul a fost furat de musulmani din Ierusalim şi apoi dus în Egipt. Apoi această cupă, simplă la început, a fost acoperită cu aur bătut cu pietre preţioase şi a fost oferită drept cadou regelui spaniol Ferdinand I.

Cei doi autori susţin că nu au nicio îndoială că au descoperit cea mai căutată relicvă a creştinătăţii.

Dr. Robert Cargill, profesor de studii clasice şi religie la Universitatea din Iowa nu le împărtăşeşte însă entuziasmul. 'Nu cred că vom descoperi vreodată Sfântul Graal. Chiar dacă am avea acest pocal, nu am avea cum să confirmăm că este chiar Sfântul Graal', a explicat el. Totul rămâne astfel o chestiune de credinţă.

Anunţarea acestei descoperiri însă, în apropierea Sărbătorilor Pascale, atrage numeroşi credincioşi care merg să vadă pocalul. (V.M.)

×