x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare roată panoramică din Europa va fi construită la Newcastle, Marea Britanie

Cea mai mare roată panoramică din Europa va fi construită la Newcastle, Marea Britanie

21 Mai 2018   •   12:47
Cea mai mare roată panoramică din Europa va fi construită la Newcastle, Marea Britanie

Cea mai mare roată panoramică din Europa, numită Whey Aye, va fi construită la Newcastle, Marea Britanie, informează luni Press Association. 

Ridicându-se până la 140 de metri în preajma râului Tyne, roata Whey Aye va depăşi cu 5 metri în înălţime roata London Eye (Roata din Londra), va contribui la crearea a 550 de noi locuri de muncă şi va atrage investiţii locale de peste 100 de milioane de lire. 

Potrivit planurilor, proiectul roţii de observaţie cuprinde instalarea unui uriaş ecran digital LED amplasat în mijloc, ce va fi utilizat pentru comunicarea de informaţii despre cultura locală şi evenimente, dar şi în scop publicitar. 

De asemenea, proiectul include construcţia unor baruri şi restaurante, dar şi a unei atracţii numite ''Giants of the North'', care va marca realizările unor cunoscuţi sportivi şi oameni de afaceri din această regiune de-a lungul vremii. 

Planurile au fost anunţate de World Wheel Company, care construieşte şi operează roţi de observaţie gigantice şi centre de distracţie din mai multe zone ale lumii. Potrivit companiei, un tur complet cu Whey Aye va dura 30 de minute. 

Potrivit estimărilor, roata de observaţie din Newcastle va atrage în primul an de funcţionare 800.000 de vizitatori. 

Legendarul fotbalist Alan Shearer care a jucat la Newcastle United, retras din activitate, a salutat aceste planuri spunând că reprezintă ''o veste bună pentru Newcastle''. 

''Este exact ceea ce are nevoie oraşul - o nouă atracţie reprezentativă care aduce un omagiu bogatei noastre istorii şi culturi şi, în acelaşi timp, contribuie la crearea de locuri de muncă şi este o sursă de venit pentru locuitori. Un proiect de acest gen se bucură de toată susţinerea mea'', a declarat Shearer. 

Roata panoramică din Londra, cunoscută sub numele de ''Ochiul Londrei'', are o înălţime de 135 m şi a fost construită ca parte a celebrării noului mileniu. 

Printre alte roţi de observaţie gigantice din lume se numără Singapore Flyer, cu un diametru de 150 de metri şi situată la o înălţime de 165 de metri deasupra pământului, Star of Nanchang din China (160 de metri) şi High Roller din Las Vegas (168 de metri).AGERPRES

×
Subiecte în articol: roată panoramică Europa newcastle