x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Closer aruncă încă o bombă. Preşedintele Franţei şi actriţa Julie Gayet sunt împreună de doi ani!

Closer aruncă încă o bombă. Preşedintele Franţei şi actriţa Julie Gayet sunt împreună de doi ani!

de Marina Constantinoiu    |    Istvan Deak    |    17 Ian 2014   •   15:27
Closer aruncă încă o bombă. Preşedintele Franţei şi actriţa Julie Gayet sunt împreună de doi ani!

Ar fi împreună de doi ani deja! Este a doua bombă pe care o lansează revista mondenă Closer, care vinerea trecută a dezvăluit relaţia amoroasă dintre preşedintele Franţei, Francois Hollande şi actriţa Julie Gayet. Prietena oficială a şefului statului francez, jurnalista Valerie Trierweiller, se află încă în spital, la Pitie Salpetriere, din Paris, după ce a suferit un şoc emoţional la aflarea dezvăluirii.

Nu e o aventură recentă sau trecătoare

Deci relaţia preşedintelui cu actriţa este departe de a fi una trecătoare sau o aventură de dată recentă, şi ar fi început înainte de alegerile prezidenţiale, când fosta prietenă a preşedintelui, socialista Segolene Royal, cu care acesta are patru copii, dar cu care nu s-a căsători niciodată, le-ar fi făcut cunoştinţă, în timpul campaniei din 2012.

Despărţiri şi împăcări

De atunci este o idilă agitată, potrivit Closer, care evocă despărţiri şi împăcări în mai multe rânduri între cele două “turturele”.

Closer susţine, oferind detalii, că există un al doilea apartament în care aceştia se întâlnesc, în vestul Parisului. În plus, scrie despre un weekend petrecut la Mougins, când Hollande a refuzat să meargă în vacanţă cu Valerie, pentru a se putea întâlni cu Julie. Au fost obligaţi să-şi schimbe locul de întâlnire când un paznic al clădirii a încercat să-i fotografieze.
“Actriţa este tot timpul cu 3-4 rânduri în spatele preşedintelui”, la mitingurile lui, continuă Closer.

Valerie, singură în Grecia. Hollande, cu iubita la Tulle

Săptămânalul monden revine cu detalii la concediul din vara lui 2013, când Valerie Trierweiler a fost nevoită să meargă singură în Grecia, în timp ce Francois Hollande “s-a refugiat la Tulle (Correze), unde a vizionat concertul Oliviei Ruiz, o prietenă de-ale Juliei Gayet. A doua zi, cei doi, preşedintele şi actriţa şi-au făcut cumpărăturile împreună, în văzul tuturor”, mai scrie Closer.

Bănuielile jurnalistei şi strategia despărţirii

Valerie a început să aibă nişte bănuieli de câteva luni încoace. Aşa că s-a străduit să îşi ia rolul de Primă Doamnă, deşi nu este căsătorită cu Hollande, şi s-a prezentat de bunăvoie la Festivalul de la Cannes, când a aflat că presupusa amantă a iubitului ei va fi acolo. “O strategie care a funcţionat atât de bine, încât Francois Hollande şi Julie Gayet au luat o pauză”, dau asigurări jurnaliştii de la Closer, care coroborează mai multe interviuri din presă şi alte surse, pe care nu le citează.

O pauză doar până când, la finele lui iunie, a apărut o nouă soluţie: apartamentul de pe Strada Circului.

Nedespărţiţi

De atunci, şeful statului şi actria nu s-au mai despărţit, întâlnindu-se acolo de 20 de ori”, scriu cei de la Closer.

Povestea dată publicităţii de Closer este preluată vineri de presa din întreaga lume, în special de cea franceză, care mai adaugă, ici, colo, câte un detaliu. Cotidianul Le Parisien publică, e exemplu, o imagine în care Julie Gayet este alături de Francois Hollande şi de actorul Denys Podalydes, la o întâlnire cu actorii lumii culturale din timpul campaniei pentru alegerile primare din Partidul Socialist, în octombrie 2011.

Le Parisien aminteşte că, pentru precedenta publicare de informaţii despre relaţia sa cu preşedintele, actriţa Julie Gayet a decis să dea în judecată revista Closer. Ea solicită suma de 50.000 de euro despăgubire, precum şi 4.000 de euro cheltuieli de judecată, precum şi publicarea pe jumătate din coperta revistei a deciziei instanţei. Conducerea revistei Closer a refuzat orice comentariu pe această temă, potrivit Le Parisien.

Indignat şi atât

Marţi, la conferinţa sa de presă semestrială de la Palatul Elysee, Francois Hollande şi-a exprimat indignarea totală după publicarea dosarului de presă despre idila sa, dar a anunţat că nu va ataca săptămânalul în justiţie.

“Îşi gestionează problema asta ca pe una politică, nu ca pe o problemă sentimentală”, comentează un apropiat de-ai preşedintelui în Le Parisien – Ajujourd’hui en France.

Nu a vizitat-o la spital pe Valerie

Potrivit informaţiilor Le Parisien, Valerie Trierweiler ar fi intenţionat să participe la această conferinţă de presă, dar a fost nevoită să renunţe, la presiunea medicilor.
De la spitalizarea sa, Francois Hollande şi ea nu au făcut decât să-şi transmită sms-uri şi au vorbit la telefon, dar nu s-au văzut, potrivit RTL.
O prietenă de-ale jurnalistei explică faptul că medicii nu au dorit ca Hollande s-o viziteze pe Valerie la spital, pentru a nu o tulbura şi mai mult.
Această interdicţie este o practică răspândită în cazurile de rătăcire psihologică, precizează RTL.

Oboseală nervoasă extremă

Potrivit Europe 1, Prima Doamnă se află într-o stare de oboseală nervoasă extremă, victimă a unor fluctuaţii care o determină să mai rămână în spital câteva zile.
Înconjurată de prietenii săi, majoritatea confraţi jurnalişti, ea se întreabă, potrivit surselor citate de Europe 1, dacă scandalul nu a fost montat de geloşii care ar fi vrut să-i facă rău. Unele surse scriu că Valerie este foarte legată sufleteşte de preşedinte. Europe 1 adaugă că ea se simte foarte rănită de faptul că Hollande nu a venit s-o viziteze la spital.

RTL precizează că Hollande stă de vorbă cu specialiştii din spital care o au în grijă pe Valerie şi că s-a întâlnit cu ei personal”, adăugând că Prima Doamnă a primit flori şi specialităţi din ciocolată din partea preşedintelui.

Nu se poate ţine pe picioare

RTL afirmă că tensiunea mică a Primei Doamne este încă sub limita normală şi că aceasta nu se poate ţine pe picioare. “Nu este lovită de o criză de nervi, aşa cum a scris Le Canard Enchaine, dar, atunci când Francois Hollande a avertizat-o în legătură cu apariţia în Closer a imaginilor cu el la iubită, ea, deja surmenată de mai mult timp, a clacat”. “Nu a fost izolată de restul lumii. Comunică telefonic şi prin sms-uri, dar medicii sunt de părere că trebuie să mai rămână protejată. Moralul său e la pământ”, mai susţine RTL.

N-a fost tentativă de sinucidere

Cu toate astea, alte publicaţii vin cu detalii ceva mai îngrijorătoare. Revista VSD susţine că jurnalista de la Paris Match ar fi înghiţit ceva partile şi ar fi leşinat, şi de aceea a fost spitalizată.
Le Point precizează, citând un prieten:”A luat o pilulă în plus joi seara. Când s-a trezit, era ameţită şi avea greaţă. În faţa telefoanelor mobile asaltate de solicitări, a simţit că nu mai poate şi a cerut să fie internată”. Sursele VSD şi ale Le Point resping totuşi ideea unei tentative de sinucidere din partea Primei Doamne.

×