x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consiliul de Securitate al ONU analizează "cu uşile închise", în această seară, situaţia din Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU analizează "cu uşile închise", în această seară, situaţia din Ucraina

28 Feb 2014   •   20:57
Consiliul de Securitate al ONU analizează "cu uşile închise", în această seară, situaţia din Ucraina
Sursa foto: Consiliul de Securitate al ONU analizează "uşile închise" în această seară situaţia din Ucraina

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite va avea ''o reuniune cu uşile închise urmată de consultări'', vineri, la New York, în legătură cu situaţia din Ucraina, a anunţat purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky, citat de AFP.

Lituania, care asigură în februarie preşedinţia lunară prin rotaţie a Consiliului de Securitate, a cerut această reuniune pe tema Ucrainei.

Potrivit unor diplomaţi, ambasadorii celor 15 ţări din Consiliul de Securitate se vor întruni cu uşile închise pentru a asculta informările despre situaţia din Ucraina ce vor fi prezentate de ambasadorul ucrainean la ONU şi de secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice Jeffrey Feltman.

Un diplomat al Consiliului a explicat că nu este sigur dacă va fi difuzată o declaraţie la încheierea reuniunii, deoarece ''capitalele nu vor neapărat tratarea acestui dosar la New York''.

Un trimis special al secretarului general al ONU Ban Ki-moon, Robert Serry, este la Kiev de câteva zile pentru a contacte. Nesirky a precizat că Serry este însărcinat cu ''transmiterea mesajului lui Ban Ki-moon'': sprijin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, ''necesitatea reducerii tensiunilor'' şi apel la dialog. (Agerpres)

×