x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documente care demonstrează practici incorecte FBI în ancheta Trump-Rusia

Documente care demonstrează practici incorecte FBI în ancheta Trump-Rusia

de Dan Constantin    |    22 Iul 2018   •   15:48
Documente care demonstrează practici incorecte FBI în ancheta Trump-Rusia

Documente făcute publice în 21 iulie la Washington relevă că FBI  și Departamentul de Justiție al SUA au utilizat practici incorecte pentru a obține mandate de supraveghere a echipei de campanie TRUMP. Aceste documente au fost cerute de organizația Judiciar Watch(JW) în baza legii FOIA, pentru acces la informații publice legate de mandatul de supraveghere a lui Carter Page,fost consilier al lui Trump în alegerile prezidențiale din 2016.

Tom Fitton, președintele JW, a declarat după ce organizația a primit 412 pagini referitoare la FISA( Foerign Intelligence Surveillance Act) că ,,ele par să confirme faptul că FBI și Departamentul de Justiție au înșelat instanțele de judecată”. Aceste practici au constat în ascunderea informațiilor din care rezulta că baza suspiciunilor de amestec al Rusiei în campania lui Trump au fost furnizate de echipa Hillary Clinton și Comitetul Național Democrat. Această operațiune de intelligence a fost utilizată pentru a convinge instanțele să aprobe mandatul FISA care a vizat echipa Trump.

Noua dezvăluire accentuează opiniile potrivit cărora ancheta procurorului special Mueller este bazată pe o serie de informații false sau partizanate politie din interiorul FBI. 

ATAȘAT-COMUNICATUL JUDICIAR WATCH

×