x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Englezii cer poliţişti români pentru a opri imigranţii să-şi mai facă nevoile în centrul Londrei

Englezii cer poliţişti români pentru a opri imigranţii să-şi mai facă nevoile în centrul Londrei

17 Iul 2013   •   17:13
Englezii cer poliţişti români pentru a opri imigranţii să-şi mai facă nevoile în centrul Londrei

Consiliul regiunii Westminster, din centrul Londrei, a făcut apel la guvernul României să trimită o echipă de poliţişti care să se ocupe de vagabonzii cu cetăţenie română care au ocupat împrejurimile monumentului Marble Arch, informează publicaţia Evning Standard.

Consiliul îşi doreşte ca România să trimită acelaşi grup de poliţişti care a mai fost în capitala Angliei anul trecut, înainte de Jocurile Olimpice, despre care spune că au făcut o treabă foarte bună.

Potrivit oficialilor londonezi, vagabonzii care au făcut tabără aici, majoritatea aparţinând minorităţii rome, ar fi responsabili pentru o serie de infracţiuni, precum furturile din buzunare, cerşit, fraudă la bancomate sau escrocherii care includ vânzarea de bijuterii false.

Consiliera Nickie Allen a scris ambasadorului României la Londra, cerând ca guvernul nostru să trimită o echipă de 10 poliţişti.

"Noi şi poliţia locală trebuie să alocăm zilnic resurse pentru a rezolva problemele create. Preocuparea mea este că situaţia se va înrăutăţi odată cu încălzirea vremii", a spus consiliera.

Locuitorii din zonă se plâng că imigranţii îşi fac nevoile în aer liber, cei care au magazine în zonă spunând că trebuie să folosească zilnic produse chimice pentru a curăţa trotuarele de dejecţii.

"Până când vom putea opri intrarea acestor oameni în ţară, problema nu va dispărea. Este ca gropile făcute de cârtiţe, astupi una, dar apare alta, în alt loc".

Consiliera a adăugat că va face lobby la guvernul Marii Britanii pentru ca imigranţilor vinovaţi de fapte anti-sociale să li se refuze reintrarea în ţară, după ce au fost expulzaţi.

Consiliul regiunii Westminster a estimat că problemele cauzate de imigranţii români aduc pierderi de 500.000 de lire sterline pe an. Anul trecut, din 292 de persoane arestate aici pentru cerşetorie, 200 aveau cetăţenie română.

×