x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Escadrilă șoc contra Rusiei și Chinei

Escadrilă șoc contra Rusiei și Chinei

de Şerban Mihăilă    |    12 Noi 2018   •   09:16
Escadrilă șoc contra Rusiei și Chinei

Marina americană creează o escadrilă de submarine de atac, capabilă să lovească oricând și oriunde unități ale Rusiei și Chinei, într-un moment în care activitatea militară a celor două puteri rivale ale Statelor Unite în apele lumii a devenit alarmantă pentru generalii de la Washington.

Subunitatea de luptă subacvatică va avea capacitatea de a oferi un răspuns militar rapid unei situații concrete de războisau unui potențial pericol semnalat de serviciile de informații ale armatei. Mai mult, această forță de reacție rapidă va avea rolul de a ține în priză și celelalte submarine americane din apele lumii, putându-le „ataca” pe neașteptate, în cadrul unor exerciții organizate pentru a testa și a menține  permanent în alertă unitățile de luptă subacvatică ale marinei SUA. Conceptul noii structuri este similar celebrului program „Topgun” al piloților de pe avioanele de atac ale marinei americane. Piloții din acest program sunt selectați după o combinație dură de cursuri teoretice și antrenamente de zbor, fiind considerați printre cei mai buni aviatori de luptă din lume. De altfel, secretul selecției și formării piloților de elită ai „Topgun” constă în antrenamentulunic, competitiv, în care aceștia efectuează manevre de zbor în condiții aproape identice cu cele de pe câmpul de luptă, împotriva altor echipaje de zbor americane. „Preluăm un capitol din experiența aviației navale și constituim o escadrilă de atac pentru submarine”, a anunțat viceamiralul Charles Richard, comandantul submarinelor americane, citat de „Sunday Express”. El a declarat că, prin această structură, marina dorește să creeze o competiție între echipajele sale de submarine.

 

Charles Richard vrea ca toate submarinele sale de atac să fie pregătite de luptă în orice moment și preia modelul „Topgun”.

×